Nieuws

Zesde verliesbeurt HSG Nordhorn-Lingen

Door René Kok - HSG Nordhorn-Lingen heeft ook zijn derde  thuiswedstrijd en daarmee zijn zesde duel in de Liqui Moly Bundesliga verloren. Thuis in de eigen hal in Nordhorn, het Euregium, was MT Melsungen duidelijk te sterk. Na een ruststand van 11-16 won het ambitieuze Melsungen uiteindelijk simpel met 24-31.

Toch was HSG in grote fases van de wedstrijd niet kansloos tegen dit MT Melsungen, waarbij Nederlander Arjan Haenen trainer Heiko Grimm assisteert. Korte periodes met onnodig balverlies worden op dit niveau onmiddellijk afgestraft, ook door Melsungen. Dan loopt een verschil van slechts 2 treffers snel op tot 5 of 6, zoals kort voor de rust, toen de bezoekers  het verschil van 3 naar 5 tilden.

Toch zíen ze bij de thuisclub wel lichtpuntjes. Nu het op dit niveau van afstand niet altijd lukt, probeert men het vaker met gevarieerder aanvalsspel. Vooral middels korte en snelle combinaties naar de 6-meter lijn. Daar voelt Oostenrijks international Robert Weber zich zeker thuis. Hij was het ook die Nordhorn lange tijd op redelijke afstand hield, getuige zijn 12 treffers, waarvan 3 strafworpen.

Ook keeper Bart Ravensbergen, na 17 minuten voor Björn Buhrmester in het veld gekomen, speelde een goede partij en had 9 stops. Vaak was ook hij kansloos tegen de harde schoten van vooral Duits international Kai Häfner - 8 treffers -  en de degelijke strafworpen van een andere Duitse international Tobias Reichmann, die vier keer raak schoot uit even zovele pogingen.

Patrick Miedema scoorde eenmaal, wel een fraaie achter de rug om, Toon Leenders bleef op 0 staan. Nicky Verjans zat wel op de bank maar werd niet ingezet en Alec Smit stond dit keer niet op het wedstrijd formulier.

Door dit verlies staat debutant HSG nog steeds op 0 punten en moet men hopen op puntenwinst tegen de concurrentie voor de onderste plaatsen.

cover Alec Smit was afwezig bij Nordhorn tegen Melsungen

foto archief HSP

Deel dit bericht