Nieuws

Zilver voor Dames Team Nijmegen bij EUG: Heren vijfde

Door Hans Schets - De dames van Team Nijmegen hebben donderdag een zilveren medaille veroverd bij de zevende editie van de European University Games in het Portugese Coimbra. Daarmee heeft men zichzelf overtroffen nadat men vorig jaar met een bronzen medaille naar huis was afgereisd.

In de finale donderdagmiddag om 16:00 uur waren de Franse dames van de Universety of Aix- Marseille, na een ruststand van 16-9, met 27-17 te sterk voor Team Nijmegen.

Scores van Team Nijmegen kwamen van: Lisan van Hulten 3, Loes Vandewal 3, Kelly Koolen 3, Floor Liefers 2, Demi Smolenaers 2, Hante Hamel, Anne Acampo, Isa van Dragt en Becky van Nijf allen 1.

fotograaf 'Job Zomerplaag'  

fotograaf 'Job Zomerplaag'  

Het brons ging naar de Universiteit van Belgrado dat in de wedstrijd om de derde plaats met 28-25 (16-13) heeft gewonnen van de Duitse Sport Universiteit van Köln.

De heren van Team Nijmegen eindigden donderdagmorgen op de vijfde plaats door Universiteit Minho uit het Portugese Braga, na een 17-14 ruststand, met 34-32 en na het nemen van zeven meters te verslaan. Na zestig minuten was er nog geen beslissing gevallen. Omdat de wedstrijd in 31-31 was geëindigd moesten er strafworpen worden genomen. Deze strafworpenserie won Oranje met 3-1.

Sores voor Team Nijmegen kwamen van Freek Gielen 9, Stef van Lankveld 8, Nick de Kuyper 5, Luc van Ommen 3, Joost Venendaal 2, Jorik Hof 2, Evert Kooijman 2.

fotograaf 'Job Zomerplaag'  

Volgend jaar op herhaling

Omdat het dames en heren team van Team Nijmegen enkele weken geleden hun Nederlandse titel hebben geprolongeerd, mogen ze volgend jaar weer gaan deelnemen aan de European University Games in Polen.

Deel dit bericht