Nieuws

Zion Krullaars stapt over naar Volendam

Zion Krullaars stapt over naar Volendam

Van de Redactie - Zion Krullaars speelt komend seizoen in de kleuren van Garage Kil/Volendam. De 20-jarige jeugdinternational heeft hoge verwachtingen van haar verblijf in het vissersdorp. “Je wilt altijd de beste zijn.”

De middenopbouwer speelde eerder bij Gemini (Z) en HV Quintus. Door een slepende blessure was ze lang uit de roulatie, maar kon richting het einde van de competitie aansluiten bij Boer’n Trots Kaas/DSVD. Hier speelde de inmiddels volledig herstelde Krullaars twee wedstrijden, alvorens het seizoen vroegtijdig werd beëindigd door de maatregelen tegen het coronavirus.

In Volendam vond Krullaars een goede mix tussen professionaliteit en onderlinge gezelligheid. “Ik speel nu met een nieuw team in een echte topsportomgeving. Er zijn bij deze club veel mogelijkheden om te trainen en de faciliteiten kunnen dat ook ondersteunen. Daarnaast is de sfeer met de meiden onderling ook erg goed. Het is een vriendinnengroep en dat zorgt voor een warm gevoel.”

Mede door haar status als jeugdinternational kende Krullaars vooraf al een aantal van haar nieuwe teamgenoten. “Ik heb met Bibi Bakker, Marit Huiberts en Pien van der Geest al samengespeeld bij Oranje. Hen kende ik vooraf dus al best goed. Ook heb ik twee jaar geleden met Gemini nog tegen een aantal meiden in de Eerste Divisie gespeeld.”

Vruchten afwerpen

Krullaars hoopt in Volendam voor het hoogst haalbare te kunnen spelen. “Mijn verwachtingen zijn best hooggespannen. Dat komt vooral door de meiden die bij deze club spelen, hun mentaliteit en de mogelijkheden om te trainen. Ik denk dat het zijn vruchten gaat afwerpen en hoop dat we voor het kampioenschap kunnen gaan. Je wilt als sporter altijd de beste zijn. Dat is dan ook waar we voor gaan en we zullen zien hoever we daarin komen.”

Ook op individueel gebied heeft Krullaars voor komend seizoen een duidelijk doel voor ogen. “Ik wil een grote kracht worden op het middenblok en daar zo goed mogelijk mijn mannetje staan. Ik ben een van de grotere meiden in de selectie en als middenopbouwer is het schieten van afstand mijn grootste kwaliteit. Verdedigen vind ik erg leuk om te doen en ik hou ervan om van afstand ballen tegen het net te knallen.”

Hoog niveau

“Zion komt terug van een langdurige blessure”, vertelt coach Ortega. “Voordat ze bij ons kwam had ze al een tijdje niet getraind, maar aan alles is te zien dat ze een hoog niveau kan halen. Ze wordt steeds sterker en brengt veel ervaring mee voor het team.”

Mutaties

Naast de komst van Krullaars heeft de selectie van Garage Kil/Volendam nog een aantal andere nieuwe gezichten ten opzichte van vorig seizoen. Zo heeft de ploeg met Mark Ortega een nieuwe trainer, maakt Lisa Lautenschutz de stap van de damesbeloften naar de hoofdmacht en komen Marit Huiberts, Pien van der Geest en Jaimy Mens allen over van VOC.

cover Zion Krullaars, als speelster van Gemini

foto archief HSP

Deel dit bericht