Apollo in slotfase langs Rapiditas

20 januari 2019, 13:45 uur

Door Apollo- De mannen van Apollo stond zaterdagavond een pittige tegenstander te wachten. Rapiditas uit Weert kwam naar Brabant om revanche te nemen om hun twee verloren punten in hun thuiswedstrijd terug te halen na een spannende en gelijkwaardige wedstrijd in oktober.

Rapiditas begon dan ook gedreven aan de wedstrijd en mede door persoonlijke fouten van Apollo stonden de Limburgers al snel met 2-7 voor. Deze vroege voorsprong hielden ze stevig vast door goed spel en door kwalitatief wisselend spel van Apollo. Tegen het einde van de eerste helft kreeg Apollo meer grip op de aanvallen van Rapiditas door een tactische omzetting in de verdediging. Dit resulteerde in een ruststand van 16-20 in het voordeel van Rapiditas.

Na duidelijke afspraken in de rust gemaakt te hebben over de aanpak in de tweede helft kreeg Apollo steeds meer controle over de wedstrijd en liep de voorsprong van Rapiditas langzaam maar gestaag terug.

Het goede collectieve teamspel in zowel defensief als offensief opzicht liep Apollo de hele achterstand in. Iedereen in de hal voelde dat een kanteling van de wedstrijd aanstaande was. Dit gebeurde dan ook ongeveer 9 minuten voor tijd toen Apollo de 29-28 maakte.

De weerstand van de mannen uit Weert was gebroken en Apollo liep door gecontroleerd en goed spel uit tot 32-28. De laatste twee minuten maakte Rapiditas nog wel twee goals maar de overwinning kwam niet meer in gevaar en daardoor bleven de punten bij Apollo uit Son. Het publiek werd wederom getrakteerd op een spannende en enerverende wedstrijd.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen de nummer 1, DWS in Schiedam.

Is Apollo in staat om daar voor een stunt te zorgen?

Apollo in slotfase langs Rapiditas