Borhave verliest thuis van Quintus

16 december 2018, 21:29 uur

Door Borhave– Zaterdagavond speelden de handbaldames van Borhave hun thuiswedstrijd tegen Quintus uit Kwintsheul, een vaderlandse topvereniging. De doelstelling was om voor een stunt te zorgen, dat lukte de ploeg van Rik Philips niet. Vanaf het eerste fluitsignaal namen de gasten het initiatief. De Westlandse ploeg was dan ook de terechte winnaar in een verder aantrekkelijke laatste handbalwedstrijd van dit kalenderjaar.

De dames van Quintus lieten vanaf de eerste minuut zien dat ze deze wedstrijd gewoon wilden winnen en daarmee de positie in de absolute top van het vaderlandse handbal wilden bestendigen. De thuisploeg kon deze daadkracht niet pareren waardoor de achterstand al snel opliep naar vijf doelpunten. Langzaamaan kon de thuisploeg zich enigszins oprichten, maar dat ging niet verder dan het stabiliseren van de achterstand. Bij rust was het 11-17.

De teambespreking in de rust kon het beeld van de wedstrijd niet doen kantelen, de gasten liepen in het midden van de tweede helft zelfs weg tot 11 doelpunten. In de laatste fase wist Borhave de schade terug te brengen tot 27-34.

Met zeven doelpunten verschil een draaglijke stand, de Twentse ploeg kon enigszins controle houden. Het verschil met de absolute top is duidelijk.

Trainer Rik Philips

Trainer Rik Philips en Borhave hebben met wederzijds goedvinden besloten dat hij na afloop van dit seizoen na drie opeenvolgende eredivisiejaren zal stoppen als trainer van de Bornse dames. Zowel Borhave als Rik hebben samen veel geleerd en kijken tevreden terug op de samenwerking. Borhave beraadt zich nog op de opvolging.

Borhave verliest thuis van Quintus