Dalfsen wacht een moeilijke klus in Tsjechië

De handbalsters van Morrenhof Jansen Dalfsen wacht volgende week een moeilijke klus in de uitwedstrijd tegen het Tsjechische DHK Banik Most. De thuiswedstrijd in de tweede ronde van de EHF-Cup werd  zaterdagavond na een 13-15 ruststand met 28-32 verloren.

de gehele eerste helft was het een gelijk opgaande strijd Daarbij lukte geen van beide ploegen om los te komen van har tegenstander In de begin fase een paart keer op voorspong komen 4-3 en 7-6 maar na een time out waren het de Tsjechische dames die steeds voorsprong konden pakken waarna Dalfsen steeds de gelijkmaker wist te scoren. Behalve in de slotfase van de eerste helft was daar dan toch ineens een klein gaat van twee doelpunten bij rust van 12-12 ging het naar 13-15

Dalfsen komt vervolgend niet goed uit de kleedkamers. Het is Banik Most dat in korte tijd kan uitlopen naar een voorspong van zeven doelpunten15-22. Dalfsen laat het er niet bij zitten en probeert in een fysiek harde wedstrijd langzaam het gat weer te dichten. Maar omdat ook Most kan blijven scoren wordt het verschil niet kleiner dan drie doelpunten. Bij 22-25 staan dan nog tien minuten op de klok scoort Most weer twee keer op rij waardoor de klus toch weer lastig wordt voor Dalfsen 22-27 Weer komt men terug tot drie doelpunten als Chantal Lokkert de 25-28 scoort maar de vele missers breekt de ploeg uiteindelijk toch op. Most scoort in de laatste seconden van de wedstrijd nog tot ergernis van Monique Tijstromen waardoor men uiteindelijk nog met 28-32 verliest

Scores: Larissa Nusser 5, Roos van Leuwen 4, Chantal Lokkart 3, Fenne Rijks 3, Nele Antonissen 2, Nienke de Wild 2, Sylvana Koppe 2, Sharon Nooitmeer 2, Nikki Wilsterman 2, Jill Kooij 1, Ana Pavkovic 1, Quinty van der Horst 1.