Wedstrijdverslagen

De Sprint: verwachte zege op LimMid

De Sprint: verwachte zege op LimMid

Door De Sprint /Guido Torenbeek - Vooraf was het duidelijk dat de krachtsverschillen zo groot zijn, dat De Sprint deze wedstrijd tegen LimMid moest winnen. Ondanks dat gegeven had de thuisploeg moeite om uit te lopen in het begin van de wedstrijd.

LimMid heeft een sterke linker opbouwer die er nog wel eens langs kon glippen. Lukt dat niet dan spelen ze graag het spel met de cirkelloper. Ondanks die kennis hield LimMid het een kwartier vol tot een stand van 7-7. Net daarvoor kreeg Anke een rode kaart. LimMid maakte een overtreding op haar en Anke, nog liggende op de grond, wilde snel de bal uitnemen in verband met de ruimte die er was in de omschakeling. De persoon die een overtreding had gemaakt op Anke lag vlak naast Anke. Bij het nemen van de vrije worp raakte Anke de speler van LimMid. De uitleg van de scheidsrechter dat dat een bewuste actie was - pootje haken - werd niet gedeeld door De Sprint.

Beleving

Na de tijdstraf kwam Rachelle in het veld en die nam het team mee naar een tandje sneller, meer beleving en vooral ook meer doelpunten. Vanaf dat moment ging het lopen en kreeg LimMid weinig kansen meer. De dekking stond beter, hun opbouwer werd door Gabi uit de wedstrijd gespeeld en vooral door het verhogen van het tempo liep De Sprint uit naar een ruststand van 14-9.

                     

In de rust werd besproken dat De Sprint vooral met tempo door moesten gaan, aanvallend had LimMid niet veel te bieden en het was zaak om de voorsprong uit te bouwen. Binnen 7 minuten in de tweede helft was de wedstrijd beslist. Lindy en Elke zorgden hier aanvallend voor de doelpunten en in de dekking stond de Brabantse ploeg als een team. Wendy pakte in die periode weer de nodige ballen en zodoende stond het al snel 17-10.

Leuk doelpunt

Het leukste doelpunt kwam halverwege de tweede helft. Afgelopen week hadden we op een apart doelpunt getraind. Klinkt raar, want we doen niet anders, echter dit had een ludiek karakter. Als je in de training iets bedenkt en in de wedstrijd lukt het dan precies zoals gedacht, dan heeft dat een positief effect. De coach van LimMid stond te kijken en snapte er niks van. Gelukkig hadden we een goed leidende scheidsrechter die hier adequaat mee omging.

De Sprint liep daarna verder uit naar een stand van 27-16. De laatste zeven minuten werd het wat chaotisch. De cirkel kreeg teveel ruimte en mede daardoor werd de stand nog wat dragelijker voor de gasten. De eindstand van 28-20 was dan ook volledig terecht.

Deel dit bericht