De Sprint tegen Bevo 2, zeer verrassend en fris

20 januari 2019, 11:55 uur

Door De Sprint- Na de goede overwinning tegen Margraten verleden week was er de meiden van De Sprint veel aan gelegen om ook tegen de reserves van Bevo de 2 punten in eigen huis te houden.

Hun voorbereidingen en voornemen pakten heel erg goed uit. De eerste helft stond er geen maat op de Deurnse meiden. Aanvallend werd vrijuit, gevarieerd en zeer effecicient gespeeld en verdedigend was het echt goed. En als er dan al een bal en/of speler door de verdediging kwam, stond daar nog altijd Wendy Nellen om haar doel schoon te houden. Via een 6-1 voorsprong na 10 minuten stoomden de gastvrouwen door naar een 17-5 ruststand.

In de rust was er kort overleg tussen trainer/coach en zijn speelsters: zo doorgaan en strijden voor de 35 of 40 doelpunten. Of lekker doorwisselen en alle jeugdspeelsters en speelsters die net weer na een half seizoen afwezigheid aangesloten zijn, speelminuten gunnen.  Samen werd voor de laatste optie gekozen. Dit maakte het dat de fantastische handbalshow geen evenredig vervolg kreeg.

Wel bleef het een fijne wedstrijd, zeker voor De Sprint en hun publiek. Zo werd het uiteindelijk 27-15.

Door de verliespartijen van Bevo 2 en NOAV staat De Sprint nu zeer verrassend alleen op plaats 2. Volgende week moeten ze tegen koploper Venlo 2 aantreden. Of ze daar weer kunnen verrassen?

Trainer Jean Troquet was in zijn nopjes. “Ik kijk nu eerst naar de komende drie wedstrijden (Venlo 2, NOAV en PSV 2). Eerst deze sterke tegenstanders met alle inzet en handbalmiddelen bestrijden. Na deze wedstrijden weten we echt waar we staan en thuishoren. En dan komen er nog vijf stevige duels waarin we onze positie op de ranglijst echt moeten gaan verdedigen. Dit is een seizoen waarin alles mag en kan, met zo veel mogelijk rust en ontspanning in de hoofden van de speelsters en met een optimale inzet op training en wedstrijden. Ik ben echt trots op de meiden en voor mij kan het seizoen echt niet meer stuk, alleen nog maar beter. Ik laat me graag verrassen,” liet hij zijn vreugde de vrije loop.

De Sprint tegen Bevo 2, zeer verrassend en fris