Europacupwedstrijd tegen Buxtehuder is voor VOC tien minuten te lang

In de eerste Europacupwedstrijd dit seizoen heeft Succes Schoonmaak/VOC tegen het Duitse SV Buxtehuder vijftig minuten lang kans gehad op een goed resultaat. Dat VOC in de laatste tien minuten toch nog tegen een ruime nederlaag (32-25) aanliep kwam omdat de Amsterdamse ploeg conditioneel uiteindelijk te kort kwam.

De Amsterdamsen hadden de afgelopen week scherp getraind en zich helemaal gefocust op deze belangrijke wedstrijd. Ook tijdens de training van vrijdagavond, voorafgaand aan de wedstrijd, heeft iedereen laten zien klaar te zijn voor de Duitse topploeg. Dit in de wetenschap dat het een loodzware taak zou worden om te winnen, maar in de Europacup is alles mogelijk. Vol voor de winst gaan en alles eruit halen wat er in zit, daarin slaagde het team van Patrick Kersten vijftig minuten met vlag en wimpel. In de laatste tien minuten was echter de pijp leeg vloog Buxtehuder alsnog naar een ruime overwinning.

De eerste helft was bij afstand de beste onder het bewind van Kersten. Om en om wisten VOC en Buxtehuder het net te vinden. De Amsterdamse verdediging, toch het zorgenkindje van de laatste weken, stond als een huis. Agressief tot het toelaatbare, voor en met elkaar werken en vechtend voor iedere centimeter. Desondanks wist Buxtehuder, momenteel derde in de Duitse Bundesliga, regelmatig de bal achter Martine Hoogewoud te krijgen.

Aanvallend was het met vlagen wellicht nog mooier wat VOC liet zien. Snelle breaks, scoren in ondertal en na mooi uitgespeelde kansen zorgden er voor dat het stuivertje wisselen was om de voorsprong. Keepster Martine Hoogewoud hielp haar team met mooie reddingen en het stoppen van een strafworp. Als je een tegenstander van dit formaat wilt verslaan is dit de enige manier. Met een ruststand van 14-15 in het voordeel van SV Buxtehuder ging VOC met een goed gevoel de kleedkamer in.

De  tweede helft begon zoals de eerste geëindigd was. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht. Een winnaar was na een driekwartier spelen nog niet aan te wijzen. Maar dan onderscheiden de vrouwen zich van de meisjes. De vele trainingsuren van de Duitsers zijn uiteindelijk doorslaggevend in verdere verloop van de wedstrijd. Daar waar VOC-speelsters kramp kregen en last hadden van zuurstofgebrek, denderde de Buxtehuder-trein voort. Ondanks de vechtlust en de uiterste krachtsinspanningen kon VOC niet voorkomen dat Buxtehuder uiteindelijk nog een ruime zege boekte. Met een 32-25 eindstand stapten beide ploegen uiteindelijk tevreden van het veld. Buxtehuder had weliswaar de overwinning binnen, maar VOC had haar beste wedstrijd van het seizoen gespeeld!

Kersten was na afloop trots op zijn speelsters die de juiste mentaliteit en inzet hadden getoond. De doelstelling was om het Buxtehuder zo moeilijk mogelijk te maken en die missie is geslaagd. Met een voorsprong van zeven doelpunten trekken de Duitsers komende zaterdag richting Amsterdam. Na het vertoonde spel biedt dit nog voldoende kansen om thuis in eigen hal voor een stunt te zorgen. Op 22 november klinkt om 19u30 het eerste fluitsignaal.

Doelpunten: Charris Rozemalen 8, Rachel de Haze 6, Michelle Goos 6, Priscilla Bergman 2, Sharon Bouter, Jill Kooij en Lindsey Schrekker 1.