HandbaL Venlo  laat tanden zien tegen koploper Hellas

HandbaL Venlo laat tanden zien tegen koploper Hellas

De handballers van AJ Sports Hellas kwam maar met één doel naar Venlo, twee punten afpakken van een van de hekkensluiters van de eredivisie.

De ploeg van Eric Eussen dacht hier heel anders over en begon met enthousiasme aan de pittige wedstrijd. Aanvoerder Niek Kuik opende de dans met het eerste doelpunt en vanaf de cirkel prikte Chretien op het Veld vlot daarna de 2-0 in het doel. Dit lieten de Hagenezen niet op zich zitten en met een krachtig tegenoffensief kwam de 2-2 op het bord en lag de wedstrijd gewoon weer open.

Het grootste gedeelte van de eerste helft ging gelijk op maar richting het einde van het eerste bedrijf wist Hellas een voorsprong op te bouwen van drie doelpunten (7-10), voor de Venloose coach reden om vier minuten voor rust zijn ploeg bij elkaar te roepen voor overleg.

De heren van Cabooter Group HandbaL Venlo pakten flink door en poetsten de achterstand in een drietal aanvallen weg. Opbouwer Ubbo Starrenburg gooide roet in het eten en gooide de 10-11 in het net wat ook de ruststand werd

De tweede helft ging net als de eerste gelijk op, beide ploegen gunden elkaar geen moment rust. Iedere doelpunt ging gepaard met een tegendoelpunt. Keeper Sjoerd Kurvers had het druk in het doel en keepte een uitstekende wedstrijd. Sjuul Rutten benutte enkele minuten voor het einde een strafworp en zette 18-18 op het scorebord. De laatste tegenaanval van Hellas werd gekeerd en met 20 seconden op de klok pakte Eric Eussen zijn tweede time out. Zeven spelers gingen het veld in om in een laatste aanval te proberen de winst eruit te slepen. De aanval strandde in handen van de Haagse doelman, het fluitssignaal kwam precies op tijd, de doelpoging op leeg doel trof tot opluchting van de Venlose ploeg het net pas na het fluitsignaal

HandbaL Venlo heeft laten zien dat ze het, met een collectieve aanval en verdediging, ook de koplopers in de eredivisie moeilijk kunnen maken. De ploeg gaan met een goed gevoel richting aankomend weekend, dan staat de eerste wedstrijd van de tweede competitiehelft op het programma, BFC komt op bezoek in Venlo en daar is nog een rekening mee recht te trekken.