Hasselt houdt ook tegen Visé zijn ongeslagen status thuis

Voor het goedkeurend oog van de gehele Initia-jeugd nam Hubo Initia Hasselt het op tegen HC Visé. Initia was nog ongeslagen in de Alverberg en wilde dit graag zo houden in de laatste thuiswedstrijd van de heenronde.

Hasselt was vanaf de eerste minuut op achtervolgen aangewezen. Initia vond geen antwoord op de afstandsschoten en de stugge defensie van de Luikenaren: 3-7 na 11 minuten. Het was vooral de Italiaanse topschutter Volpi die de bezoekers op sleeptouw nam tot 6-11. Een donkerrode kaart voor Marchal bracht Visé uit evenwicht waardoor Hasselt de kloof kon beginnen dichten. Ruststand: 12-14.

Na de rust waren het Vossen en Cusumano die de Hasseltse remonte verderzetten tot een voorsprong van 17-15 na 37 minuten. Visé gaf zich ook bij een 22-19 stand met nog goed tien minuten op de klok niet gewonnen. De Luikenaren grepen alle kansen met beide handen en kwamen terug op voorsprong tot 24-25 met nog drie minuten te spelen. Cusumano hield het hoofd koel in een erg grimmige eindfase en scoorde twee cruciale doelpunten: 26-25 eindstand.

Zo blijft Initia ongeslagen in de Alverberg in de heenronde! Volgende week trekt Hubo Initia Hasselt naar Quintus.

Hubo Initia Hasselt: Jelle Vonckx (d), Brecht Vanbrabant (d), Cedric Barthels, Tim Houbrechts 1, Adrien Cusumano 5, Andrei Buciuman 1, Ruben Roelants, Tom Robyns 4, Bram Van der Goten 1, Bart Köhlen 4, Robbert Bogaerts 2, Brian Meulders 2, Mattias Van Criekinge 1, Dylan Vossen 5, Ben Kranzen

HC Visé BM: Gava, Glesner 6, Volpi 8, Flajs 2, Vancosen 5, Marchal 1, Popovida 2, Cutaia 1