Hasselt wint beklijvende Limburgse derby tegen Sporting NeLo

16 december 2018, 12:28 uur

Door Hasselt- Dé Limburgse derby tussen Hubo Initia Hasselt en Sporting NeLo stond op het programma in de Alverberg in Hasselt. In de heenwedstrijd won NeLo met een onwaarschijnlijke 39-37 eindstand. Initia kon deze keer niet rekenen op de geblesseerde Van der Goten.

Beide ploegen zouden er in de eerste helft alvast een interessante derby van maken. Initia kwam voor het eerst op voorsprong vanop de strafworplijn dankzij Köhlen: 4-3 na 8 minuten. Hasselt trok deze lijn door en kwam dankzij een secure Bertels tot 7-4 voor na 14 minuten. Sporting NeLo stak een tandje bij en maakte gretig gebruik van de tegenaanval zodat er na 18 minuten via Denert een 7-8 voorsprong op de bordjes stond. Hasselt kwam enkele malen langszij, maar Sporting NeLo kon gaan rusten met een 12-13 voorsprong.

Hasselt boog haar achterstand meteen om in een 15-14 voorsprong. Köhlen was in bloedvorm en maakte er eigenhandig 18-15 van na 40 minuten spelen. Tasevski gooide zijn ervaring in de strijd en bracht NeLo terug in de wedstrijd tot 18-18. De goed ingevallen Meulders maakte enkele zeer knappe Hasseltse doelpunten, waardoor de thuisploeg het laken helemaal naar zich toe leek te trekken.

Aan de overkant was het Versleeuwen die vlot kon scoren. De wedstrijd werd wat bitsiger met tijdstraffen aan beide kanten en een rode kaart voor Kolak. Polfliet kwam Van Leeuwen vervangen in het doel van de bezoekers, maar ook hij had geen antwoord op Köhlen. Hij maakte de beslissende goal vanop de strafworplijn: 25-24. Meer dan het vermelden waard in deze overwinning: de glansprestatie van Leckebusch met onder andere een strafworpredding in de laatste 2 minuten!

Een deugddoende zege voor het team van Joop Fiege. Komend weekend speelt Initia in de Alverberg de kwartfinale van de beker van België tegen Achilles Bocholt.

Hasselt wint beklijvende Limburgse derby tegen Sporting NeLo