Wedstrijdverslagen

Houten pakt de draad weer op

Houten pakt de draad weer op

Van de Redactie - Na de onverwachts groot uitgevallen nederlaag van vorige week tegen BFC was het zaak om de ingeslagen weg van alle eerdere overwinningen weer op te pakken. Een week van hard trainen volgde en tegen WHC-Hercules moesten de Houtenaren weer de goede focus hebben en laten zien dat ze gezamenlijk de taken, zoals aangegeven door de trainers, uit konden voeren.

Het duurt tegen de middenmoter uit Den Haag zeker tot de vijftiende minuut voordat er een voorsprong op het scorebord komt (8-5). Ondanks dat Houten makkelijk tot scoren komt, worden er ook veel te gemakkelijk doelpunten weggegeven waardoor het verschil lang op drie tot vier doelpunten beperkt blijft.

Na een ruststand van 18-13 vergroot Houten redelijk snel de voorsprong naar acht doelpunten. Ondanks de vele strafworpen en tijdstraffen loopt Houten uit naar een 35-28 eindstand. Hiermee blijft The Dome/Handbal Houten koploper in de eredivisie.

Doelpuntenmakers Houten: Rogier Teeuwissen 8, Sem Klinkenberg 6, Nils Idema 6, Lars van Driel 6 (waarvan 4 strafworpen), Boy van Eijk 3, Jeffrey van Gulik 2, Milo Bos 2, Ruben de Bok 1 en Kyan van Berlo 1.

cover "Die kant op!" lijkt Houten-coach zijn spelers duidelijk te willen maken

foto archief HSP / Ils Pattipeilohy

Deel dit bericht