Margraten handhaaft zich in de hoofdklasse op de laatste speeldag

Margraten  speelde afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd van het seizoen tegen LimMid uit Leudal. LimMid had nog kans om bij winst kampioen te worden. Margraten moest winnen om zeker te zijn van handhaving in de hoofdklasse. Het zou zaterdag voor een volle tribune in het zuid Limburgse Margarten een echter thriller worden.

Na drie minuten stond het 2-2, waarna LimMid vervolgens viermaal op rij scoorde en op 6-2 voorsprong kwam. Tien minuten later was het echter weer gelijk: 8-8. Toch liep LimMid weer uit naar 8-11. Bij rust was de stand 10-13.

Direct na de rust scoorde LimMid de 10-14. Margraten bleef op achtervolgen aangewezen tot 12-16 en toonde daarna karakter door drie doelpunten in te lopen: 15-16. Vervolgens zijn het de gasten die de thuisploeg opnieuw op een vier punten achterstand zette: 15-19.

Margraten kon opnieuw de achterstand tot één doelpunt terugbrengen:18-19. Het vertrouwen van LimMid kreeg een deuk en men ging over tot mandekking Met nog vijf minuten te spelen was de stand opgelopen tot 21-22. Margraten kreeg een twee minuten tijdstraf maar in ondertal wist men toch gelijk te maken: 22-22. Het werd 22-23 en 23-23.

De laatste twee minuten waren bloedstollend. Beide partijen hadden nog kansen om de overwinning binnen te slepen. Er zou echter niet meer gescoord worden wat uiteindelijk een 23-23 eindstand opleverde.

LimMid  schoot daar niets mee op en verspeelde de titel daarmee aan VHC dat ook niet verder kwam dan een gelijkspel bij PSV  Margraten is als tiende geëindigd en speelt ook volgend seizoen voor het 10e opeenvolgend seizoen hoofdklasse handbal in Margraten.