Handbalshop
Olympia DOS wint, maar lijdt ook pijn

Olympia DOS wint, maar lijdt ook pijn

10 februari 2019, 10:35 uur

Door Olympia/DOS- De handballers van Olympia’89/DOS’80 hebben zich hersteld van de thuisnederlaag tegen Berdos. Uit bij subtopper Arbo Rotterdam werd met 25-28 gewonnen na een ruststand van 11-14. Het was echter niet alleen hosanna in de havenstad; Wout van Iperen viel voor de tweede keer dit seizoen met een (mogelijk ernstige) knieblessure uit, terwijl Jordi van Erp met een hoofdblessure naar de kant moest.

Die twee blessures waren aan het einde van de eerste helft. Of dat er een causaal verband was, viel moeilijk te zeggen, maar in die fase van de wedstrijd hadden de Ossenaren het wel even moeilijk. Van de riante marge van 7 (7-14) bleef bij het eindsignaal van de eerste helft minder dan de helft over: 11-14. En die lijn werd doorgetrokken in het begin van de tweede helft: 19-19 en de rood-zwarten konden weer opnieuw beginnen.

En dat deed het! Frennie Bens, Geert van de Goor en Twan van Iperen maakten drie Osse treffers op rij. Een mentaal tikje voor de thuisploeg die nog een keer terugkwam tot 1 enkel punt, maar daarna Olympia weer verder zag weglopen.

De ploeg van trainer Frans van Erp mag zich nu gaan opmaken voor het bekerduel met BENE-League-ploeg Volendam, dinsdagavond in de Mondriaanhal. Het duel is uitverkocht!

Scores Olympia: Frank Loeffen 6, Geert van de Goor 6, Kevin de Leeuw 5, Frennie Bens 4, Jordi van Erp 3, Twan van Iperen 2, Erik Loeffen 1, Martin van Iperen 1.

Laatste update: 01 januari 1970, 01:00 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Olympia DOS wint, maar lijdt ook pijn