Reserves Venlo schudden De Sprint af

30 januari 2019, 18:14 uur

Door De Sprint- Bij de wedstrijd Venlo 2 tegen De Sprint stonden de nummers 1 en 2 tegenover elkaar. Het onderlinge doelsaldo was +8 in het voordeel van kampioenskandidaat Venlo 2.

Handballend was dat niet echt te zien in de eerste helft. Venlo 2, spelend met echt goede individueel geschoolde speelsters en De Sprint met een hechte ploegprestatie. Het grote detail waarin in deze fase het verschil gemaakt werd was de effectiviteit in de afronding. Daar waar de gastvouwen wel wisten te scoren, lieten de dames uit Deurne helaas 5 open kansen liggen: 14-9 halfweg.

Na rust leek het alsof de gasten uit Brabant het ‘lek’ gevonden hadden en sloten aan tot 2 doelpunten verschil. Echter, de inspanningen bleken zwaar en eisten hun tol. Daardoor maakte De Sprint enkele onnodige foutjes, welke direct afgestraft werden door de Limburgse titelkandidaat. De eindstand van 26-20 is helemaal verdiend.

Beide trainers, Anton van Boesschoten (Venlo 2) en Jean Troquet (De Sprint) zijn handbaldieren, in hart en nieren. Beiden hadden veel lof, bewondering en respect voor de prestatie van ieders team, waarbij ook vermeld mag worden dat scheidrechter Huub Gubbels een meer dan prima wedstrijd floot.

Venlo 2 mag zich de komende weken gaan opmaken voor het kampioensfeest.

Bij De Sprint wordt de spelers-puzzel, weer uitgebreid. Top aanvalster Ilse van de Heijden speelde i.v.m. zwangerschap tegen Venlo 2 voorlopig haar laatste wedstrijd.

Jean Troquet: "Het wordt weer puzzelen, want de komende weken zal het team door diverse omstandigheden (afwezigheden als gevolg van zwangerschap, werk, blessures en studie) weer behoorlijk aangepast moeten worden. Dit is niet voor het eerst dit seizoen en de meiden gaan goed om met deze uitdagingen.”

De Sprint ontvangt zaterdagavond NOAV, een duel om de derde stek. Een dag later gaat Venlo op bezoek bij LimMid.

Reserves Venlo schudden De Sprint af