Handbalshop
Spannende pot tussen Zenderen en DSO

Spannende pot tussen Zenderen en DSO

27 januari 2019, 22:08 uur

Door Zenderen Vooruit - DSO uit Den Helder kwam op bezoek. Zenderen Vooruit wilde vandaag ook ‘knallen’. “Dat dit moeilijk werd wisten we want wij vonden DSO uit heel pittig, want we verloren met 26-24”, wist coach Leoniek Besselink vooraf al te melden.

Ditmaal was het niet anders. Grote sterke speelsters, snel en heel bewegelijk. “Ze stonden nu gelijk met ons op plek 5 en ook zij wilden die vierde plaats veroveren. Ze waren net als mijn ploeg, heel gretig, lekker op snelheid en hadden uitstekende schoten op goal.”

Van 2-5 ging het via 7-8 bij de rust naar 11-13. Zenderen baalde een beetje. Het was mogelijk dat voelde de ploeg maar niet iedereen was scherp genoeg. “We hadden slordige fases waardoor we niet uit konden lopen maar we zagen wel dat dit mogelijk was,” blikte Besselink na afloop terug. En eindelijk, in de tweede helft pakte de thuisploeg de voorsprong bij 18-17 in de 10 minuut. Daarna bleef het spannend tot minuut 23: 21-21.

Het publiek genoot zichtbaar van de spanning, het was wachten wie de fouten maakte in de verdediging of aanval.  DSO hield het koppie er goed bij, ze speelden slim met vaak een extra man meer op het veld. Een keeper die scherp en goed langs de lijn stond. “Eerlijk gezegd, ze waren sterker en verdienden de twee punten,” besluit de Zenderen-coach. “Wij hebben samen alles gegeven, echt gevochten om de punten maar niet iedereen was bij ons scherp en dat waren ze bij DSO wel.”

Laatste update: 01 januari 1970, 01:00 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Spannende pot tussen Zenderen en DSO