Venlose reserves geven niet thuis tegen MEOS

Door Handbal Venlo - Het opleidingsteam van Cabooter Group/ Handbal Venlo heeft de uitwedstrijd tegen MEOS met ruime cijfers verloren: 31-19. In de harsloze wedstrijd werden de Venlose dames vanaf de eerste minuut op agressie afgetroefd door een attractief en effectief MEOS.

Trainer/coach Idink was heel duidelijk in zijn analyse kort na de wedstrijd: “In de eerste vijf minuten hebben we de wedstrijd verloren. Daar moeten wij de toon zetten voor de rest van de wedstrijd. MEOS deed dat veel beter dan wij. Zij wilden veel liever winnen dan wij en dat hebben ze dan ook terecht gedaan”.

De score liep tot 2-2 gelijk op, maar daarna wist MEOS langzaam het verschil te maken. Via 6-3 en 10-4 werd de rust bereikt met een tussenstand van 16-10 en Nederweerts voordeel. Volgens Idink ook een juiste weergave van het krachtsverschil tot dan. “Op die score was niks af te dingen. Het enige wat ik de dames in de rust verteld heb, is dat de eerste tien minuten van de tweede helft bepalen of wij er nog een wedstrijd van kunnen maken of niet. Na vijf minuten in de tweede helft was wel duidelijk dat we vandaag niet konden brengen waar we elke week op trainen. Heel jammer, maar dit is wel waar we met zo’n jonge speelsters tegenaan kunnen lopen. Helaas was er van de iets oudere garde ook niemand die opstond en de ploeg bij de hand kon nemen”.

Idink wil niet op details ingaan wat betreft de fouten van het team en de individuen. “Dan zou ik een krant vol kunnen schrijven, maar daar heeft niemand iets aan. Accepteren dat dit vandaag gebeurd, de nederlaag slikken en komende week op de training zoomen we hierop in. Volgende week tegen Ventura is de kans voor het team om de juiste reactie te laten zien. Ik geloof ook dat de dames dat zullen doen en dan hebben we weer een goede stap gezet”.

cover Venlo-coach Marcel Idink niet tevreden over de eerste vijf minuten van de wedstrijd

foto archief HSP / Rob Creemers