WHC/HERCULES BIEDT TITELKANDIDAAT HOUTEN PRIMA TEGENSTAND

WHC/Hercules maakte een goede indruk tegen titelkandidaat Houten. Er werd hard gewerkt, maar het missen van teveel opgelegde kansen brak het team van het technisch duo Bart de Koning/Richard Rijkens uiteindelijk op. Met 26-30 ging de overwinning uiteindelijk verdiend naar de gasten uit Utrecht.

Bij de thuisclub ontbrak nog steeds doelman Stefan Stapper (nu corona), Daan de Koning (enkelblessure) en Mitch Giezeman en Ole Poeth zaten wel op de bank, maar kregen (nog) geen speeltijd.

Coach Bart de Koning was niet geheel ontevreden: ,,Een nette uitslag, maar ook het gevoel dat er meer ingezeten heeft. We hebben Houten lang op een gelijke stand gehouden. Twee korte periodes van een minuut of vijf waarin wij inzakken en even vergeten de kansen af te maken, gaven de doorslag in het voordeel van Houten.”

RODE KAART

Spelmaker Koen Houdijk kreeg kort na de rust een rode kaart. Het Combinatieteam leed balverlies waarna Houdijk probeerde te voorkomen dat een speler van Houten de snelle tegenaanval kon starten en hierbij met zijn hand de nek van de tegenstander raakte. Ongelukkig en een tweeminuten straf leek voor de hand te liggen, maar voor de scheidsrechters Radsma/Vriend was het voldoende om een directe rode kaart te tonen. Voor de thuisclub toch een verlies, omdat de beweeglijke en creatieve midopbouwer altijd voor veel dreiging zorgt op de vijandelijke dekking.

Andere pechvogel was keeper Ole van Grieken. Hij keepte prima, maar moest in de tweede helft tot twee keer toe naar de kant omdat hij een bal op zijn oog kreeg. Hij werd kort gewisseld voor Jay-Jay Scholtes, een talent uit de HA1, die een aantal fraaie reddingen verrichtte. Acht minuten voor het einde kreeg Van Grieken opnieuw een schot vol op zijn gezicht, was even groggy en moest zich toen wel definitief laten vervangen.

GEMISTE KANSEN

Verdedigend had WHC/Hercules de zaken goed voor elkaar. Aanvallend waren er te veel onbenutte kansen die het moeilijk maakte om in het spoor van Houten te blijven. Toch lukte het om bij de rust de marge tot een minimum te beperken: 11-12. Het inmiddels traditionele dipje gaf Houten de kans om na de rust afstand te nemen. Ook een offensieve dekking werd nog uitgeprobeerd om Houten te verleiden tot balverlies of tijdspel. Dat lukte maar gedeeltelijk, want vanuit de hoeken bleef de nummer twee van de eredivisie gemakkelijk scoren.

Doelpunten WHC/Hercules: Tim Frenk (6), Tom Scheepmaker (4), Lars Vogelaar (4), Kjeld Meijnen (3), Ziggy Eijsenring (3), Luca Baak (2), Koen Houdijk (2), Jonah Baak (1) en Thimo Bakker (1).

Dennis Vesters, Ruben de Bok, Sem Klinkenberg en Milo Bos waren in het team van coach Freek Gielen de meest opvallende spelers.