Nieuws

57 teams aan de start in EHF European Cup bij de vrouwen

57 teams aan de start in EHF European Cup bij de vrouwen

Van de Redactie - Het nieuwe seizoen EHF European Cup bij de vrouwen 2021/22 is klaar voor de start. De 50 teams die starten in ronde 2 van de competitie, werden vandaag bij de loting in Wenen ‘gekoppeld’. Daaronder SEW, VZV en Quintus. Sabine Booijink, afgelopen seizoen actief voor LK Zug, verlaat de Zwitserse club eind september - ze keert terug naar Nederland - en zal Europees niet meer in actie komen. Handbal Venlo stroomt pas in ronde 3 in.

                                                              Quintus naar Portugal
De vrouwen van Quintus zijn bij de loting in Wenen voor de Europa Cup gekoppeld aan een Portugese tegenstander. In de weekeinden van 16/17 en 23/24 oktober treft de Heulse kampioen van de alternatieve
eredivisie Alavarium/Love Tiles uit Aveiro. Quintus speelt eerst een thuiswedstrijd. Een onbekende tegenstander uit de top van de Portugese competitie voor de Westlandse ploeg van de nieuwe coach Fred Michielsen.
Aanvoerster Esther de Vos over de loting: "Heel leuk, een Portugese club. Een voor ons onbekende tegenstander , maar ik weet wél dat ze al een tijdje meedoen in de Europa Cup. Het zou natuurlijk super leuk zijn als we de uitwedstrijd ook daar zouden kunnen spelen. Maar de laatste tijd gebeurt het vaak dat beide wedstrijden in één land worden gespeeld. In verband met alle Corona maatregelen zal het sowieso lastiger zijn, maar het is pas in oktober. Ik verwacht, dat het een tegenstander is met veel ervaring in de Europa Cup. Dus dat kan best lastig worden”, aldus de keepster die in eerdere Europese duels met Quintus veel indruk maakte.

Terwijl de competitie in totaal 57 clubs omvat - een stijging van 16 in vergelijking met het eerste seizoen onder de nieuwe naam - zijn zeven teams rechtstreeks geplaatst in ronde 3 op basis van de plaatsingslijst. Een van die teams is titelverdediger Costa del Sol Malaga, voorheen spelend als Rincon Fertilidad Malaga, uit Spanje.

De overige 50 teams die in ronde 2 starten, spelen op 16/17 en 23/24 oktober hun onderlinge duels. Eind november is voorzien voor ronde 3 waarvoor de loting op 25 oktober is.

Voormalige CL-finalist Vardar keert na vier seizoenen terug in de Europese clubcompetitie, waarin de Macedonische ploeg het opneemt tegen de ‘buren’ uit Kosovo, KHF Pristina.

Ook tweevoudig Challenge Cup-winnaar Rocasa Gran Canaria uit Spanje opent in een buurland: de ploeg gaat op bezoek in Portugal bij A.R.C. Alpendorado. Deze ronde bevat opmerkelijk genoeg verschillende derby's tussen buurlanden  waarvan drie met Oostenrijkse clubs.

EHF European Cup vrouwen, ronde 2:

ZRK Bekament Bukovicka Banja (SRB) vs Valur Iceland (ISL)
ZRK Despina Prilep (MKD) vs Skara HF (SWE)
Alí-Best Espresso Mestrino (ITA) vs DHC Slavia Praha (CZE)
A.C. PAOK (GRE) vs IBV Vestmannaeyjar (ISL)
KHF Prishtina (KOS) vs WHC Vardar (MKD)
HSC Kreuzlingen (SUI) vs UHC Stockerau (AUT)
HC DAC Dunajska Streda (SVK) vs ZRK Borac (BIH)
HB Dudelange (LUX) vs WHC Metalurg (MKD)
AC Life Style Handball Erice (ITA) vs Maccabi Arazim Ramat Gen (ISR)
AEP Panorama (GRE) vs Azeryol (AZE)
roomz JAGS WV (AUT) vs Jomi Salerno (ITA)
RK Hadzici Interlogistic (BIH) vs IUVENTA Michalovce (SVK)
JuRo Unirek VZV (NED) vs KHF Ferizaj (KOS)
WHC Cair Skopje (MKD) vs H71 (FAR)
BT Füchse Powersports (AUT) vs LK Zug Handball (SUI)
ACME-Zalgiris Kaunas (LTU) vs Westfriesland SEW (NED)
H.V. Quintus (NED) vs Alavarium Love Tiles (POR)
KHF Istogu (KOS) vs KA/Por (ISL)
HK Hodonin (CZE) vs HC Galychanka Lviv (UKR)
Dicken (FIN) vs SSV Brixen Südtirol (ITA)
A.E.S.H. Pylea (GRE) vs Izmir BSB SK (TUR)
HRK Grude (BIH) vs TJ Sokol Pisek (CZE)
Kristianstad HK (SWE) vs ZRK Mlinotest Ajdovscina (SLO)
Rocasa Gran Canaria (ESP) vs A.R.C. Alpendorado (POR)
KHF Vushtrria (KOS) vs Spono Eagles (SUI)

cover Winnaar 2020-2021, het Spaanse Rincon Malaga, in de finale te sterk voor Zagreb

foto archief HSP / EHF

Deel dit bericht