LIONS IN EXTREMIS GELIJK IN EUPEN

Door LIONS - KEMBIT-LIONS heeft voor de derde keer op rij gelijk gespeeld. Na twee keer 28-28 (tegen Aalsmeer en Pelt) werd het nu 27-27 in en tegen Eupen. De mannen speelden vanaf het begin een moeizame wedstrijd. Na tien minuten stond het 6-6 en waren er al vier scoringskansen om zeep geholpen.

Daarna liep Eupen weg naar 9-6 en 14-10. Toch kwam LIONS met de rust in zicht weer tot op één doelpunt terug: 14-13, 15-14 en 16-15. Diverse kansen op de gelijkmaker werden in die fase gemist; het aanspelen van de cirkelspelers mislukte meermaals. De pauze kwam bij 18-16.

De eerste twee doelpunten na de pauze waren weer voor Eupen, waardoor het al snel 20-16 werd en KEMBIT-LIONS opnieuw aan de inhaalrace kon beginnen. Dat lukte nog niet direct want het werd 24-20 na tien minuten in de tweede helft.

LIONS mag zich gelukkig prijzen na veel gemiste kansen om met 1 punt terug te keren naar Limburg.

Naast het missen van kansen speelde ook het pechduiveltje een rol want Ivo Steins miste een strafworp en Philip Hempel en Kyan van Berlo raakten de lat. Aan de wil en de inzet lag het niet en met nog een kwartier op de klok rechtte LIONS bij 26-22 nog een keer de rug.

Via drie keer Rob Schmeits werd de achterstand voor de tweede keer terug gebracht tot een enkel puntje. Ook Eupen begon nu veel te missen waardoor KEMBIT-LIONS tot vier keer toe de kans kreeg om voor de gelijkmaker te gaan. De eerste drie pogingen strandden alle drie maar de vierde werd benut door Rob Schmeits: 27-27. De laatste vijftien seconden leverden geen treffer meer op voor Eupen.

Fotografie: Rob Creemers

Topscorer bij KEMBIT-LIONS: Rob Schmeits met 8 doelpunten. De overige doelpunten kwamen van Jasper Adams (4), Jur Eussen, Martijn Kleijkers,  Luca van Straaten  en Ivo Steins (ieder 3), Kyan van Berlo, Jasper Ritzen en Tobias Weiler (ieder 1).