OVERZICHT DEN HAAG/WESTLAND - 10 DECEMBER

AD SPORT / Peter Lotman - WHC/HERCULES kende tegen Watersley een valse start en kwam door matig afronden zelfs op een 3-7 achterstand. Toen het team van het technisch duo Nick Masmeijer/Wesley Hage echter orde op zaken stelde, was het snel gebeurd met de Limburgers. Uiteindelijk won de thuisclub na de 17-12 ruststand nog ruim met 32-22.

WHC/HERCULES BEGINT STROEF, MAAR WINT TOCH OVERTUIGEND

De time-out van Masmeijer met de boodschap dat er niks aan het speelplan veranderd zou worden, maar dat de afronding beter moest, werd goed opgepakt door de Hagenaars. Vijf minuten later was de stand al weer gelijk getrokken en vanaf dat moment was het Combinatieteam in alle opzichten de betere ploeg. Na de eerste voorsprong van 9-8 werd er ook beduidend beter verdedigd waardoor de aanvallers van Watersley nauwelijks nog tot scoren konden komen.

WATERSLEY GEEN PARTIJ VOOR MAKKELIJK SCORENDE HAGENAARS

Dat was mede de verdienste van Ole van Grieken in het Haagse doel die een uitstekende partij keepte. Tien minuten voor tijd maakte hij pas plaats voor collega Lars Hemmes toen het gat al tien doelpunten bedroeg.

Tot de uitblinkers aan WHC/Hercules-zijde behoorde Daan van Vliet die gedreven speelde en veel initiatief toonde. Ook aanvoerder Koen Houdijk was opnieuw van grote waarde met zijn flitsende, opbouwende spel en zijn fraaie doelpunten. Op de hoek verving Ole Poeth zijn ploeggenoot Tim Frenk, die met een rugblessure moest uitvallen. Poeth scoorde zesmaal en had daarmee ook een prima aandeel in de winst van zijn team.

Mitch Giezeman maakte indruk, zoals altijd, met zijn verdedigende acties. Een blok beton in het hart van de defensie. Ziggy Eijsenring met zijn passeerbewegingen en Jonah Baak met subtiele scores vanaf de cirkel konden ook rekenen op een dikke voldoende. Al met al dus tevredenheid in het Haagse kamp, al was er voldoende zelfkritiek. De overwinning had véél hoger moeten uitvallen gelet op de vele vrije kansen.

Coach Hage: “We zijn tevreden over slechts tien  tegendoelpunten in de tweede helft. En met de geleverde arbeid. Maar we hadden op zijn minst de veertig doelpunten moeten halen. Maar verder een mooi resultaat van zeven wedstrijden achter elkaar gewonnen.”

Doelpunten: Koen Houdijk (8), Daan van Vliet (6), Ole Poeth (6), Jonah Baak (4), Ziggy Eijsenring (2), Tim Frenk (2), Sten Maas (2) en Mitch Giezeman (2). Bij de Limburgers was Yakko Bannink met zijn schoten vanaf de opbouw de gevaarlijkste speler.

VELO herstartte de competitie na twee weken rust met een 30-19 nederlaag bij titelkandidaat VOC. Bij de rust was het in Amsterdam al 15-5. De ploeg uit Wateringen was niet bij machte om de tegenstander pijn te doen. VOC was een maat te groot en bovendien verkeerde VELO ook niet in goeden doen. Het haalde geen moment het normale niveau.

Na het wisselen ging het een stuk beter met het team van coach Nico Stet. Die tweede helft werd met ‘slechts’ 15-14 verloren. Maar de achterstand en ook het kwaliteitsverschil waren toch te groot om er nog een redelijke uitslag uit te halen.

Femke Erkens keepte een prima partij ondanks de hoge uitslag. Maud Schuit en Lexie Louwerens ontbraken nog vanwege blessures. De doelpunten kwamen van: Carmen Riepe (6), Angelique van Duijvenbode (4), Kirsten van Steenbergen (3), Pieke van Ingen (3), Lotte Duijnisveld (1), Kim Schildmeijer (1) en Nikki Schildmeijer (1).

De vrouwen van QUINTUS hadden geen moeite met laagvlieger PSV. Bij de rust was de stand nog draaglijk voor de ploeg uit Eindhoven, maar via 24-17 (na veertig minuten) werd het uiteindelijk nog ruim 33-23 voor het team van coach Rolf Schulte.

EHC was volgens verwachting niet opgewassen tegen titelkandidaat BFC. In Limburg ging de club uit Leidschendam-Voorburg kansloos met 38-23 ten onder. De laatste plaats in de eredivisie met nul punten uit veertien wedstrijden is het trieste resultaat.

cover Koen Houdijk kan terugzien op een prima wedstrijd met WHC/Hercules tegen Watersley