Nieuws

AALSMEER LEVERT DE PUNTEN IN BIJ BEVO

In speelronde 18 in de BENE-League heeft  Aalsmeer, enigszins verrassend, de punten achter moeten laten bij een prima spelend Bevo: 30-29. Eerder in de week drong de ploeg van coach Hans van Dijk ook al door richting de kwartfinales van het nationale bekertoernooi. Uit de laatste negen wedstrijden wisten de Limburgers slechts 5 punten te sprokkelen: zes keer verlies, een keer gelijk en tweemaal winst. De zege op Aalsmeer dat met Volendam duelleert om die belangrijke vierde plek richting de FINAL4 toont in elk geval aan dat Bevo op de goede weg terug is.

Bij rust hingen de bordjes nog voordelig voor de bezoekers: 15-16. Maar na de thee ging het ineens stukken minder: Bevo nam met een tussenscore van 25-23 de regie over en stoomde op naar 29-24. Aalsmeer rechtte nog eenmaal de ruggen, kwam stap voor stap dichterbij en zag Van der Ban tekenen voor de ‘Anschlusstreffer’. Doelman Marco Verbeij pareerde nog twee Bevo-pogingen en zag vervolgens ploeggenoot Dennis Vesters aan de overkant de 29-29 scoren. Don Hartog had tien tellen voor tijd de kans op winst laten voorbij gaan. De slottreffer kwam op naam van Destin van Dijk die zijn voormalige ploeg met een vliegertje in de luren legde. Na de misser van Hartog nam coach Van Dijk een laatste time out om het strijdplan voor een ‘alles-of-niets-poging’ te bespreken. De ultieme pass kwam vanaf rechts: Niels Poot legde de bal hoog in de lucht klaar voor Destin van Dijk. Tegen zijn inzet was Aalsmeer-goalie Verbeij volstrekt kansloos. In de Heufs was het tijd voor een klein carnavalsfeestje.

De nederlaag van Aalsmeer heeft geen gevolgen: Volendam kwam in Sittard, bij het financieel geplaagde LIONS, in een doelpuntrijk duel niet tot een of twee punten: 37-35. Volendam behoudt één punt voorsprong op de ploeg van coach Wai Wong.

In West-Vlaanderen kwam Hurry-Up, na de langste busreis van het seizoen, met de schrik vrij tegen hekkensluiter Izegem: 29-30. Bocholt, uitgeschakeld in het Belgische bekertoernooi, zette finalist Eupen met 30-24 opzij en deelt samen met Visé – 36-23 thuiswinst op Houten – de koppositie. Sporting Pelt kreeg HUBO handbal niet onder de duim: de ploeg van coach Korneel Douven: 31-29 verlies. Bij rust had coach Portengen met zijn ploeg al een voorschot op de twee punten genomen: 16-11. De Noord-Limburgers kwamen nog terug tot 28-27 maar konden vervolgens geen aanspraak maken op een of twee punten.

STAND:
1.Bocholt (29); 2. Visé (29); 3. LIONS (26); 4. Volendam 24); 5. Aalsmeer (23); 6. Hurry-Up (19); 7. Sporting Pelt (18); 8. Eupen (17); 9. Bevo (16); 10. HUBO (10); 11. Houten (3);12.Izegem (2).

cover Met een goed uitgevoerd 'vliegertje' hielp Destin van Dijk (rechts) Bevo aan de winst op Aalsmeer

foto Reza

Deel dit bericht