Aalsmeer pakt punt tegen Visé

Door Aalsmeer - Aalsmeer had wederom wat goed te maken. Uit bij Visé, op een late dinsdagavond, werd immers verloren. Het moest deze wedstrijd beter!

De wedstrijd ging in het begin gelijkt op totdat Aalsmeer in de eerste 6 minuten al twee tijdstraffen kreeg en aanvallend een doelpunt werd afgekeurd. De tijdstraffen vielen naar mening van Aalsmeer wel heel makkelijk en ook het afgekeurde doelpunt van Vaidas werd niet begrepen.

Dat was ook meteen de rode draad in de hele wedstrijd. De beslissingen van de scheidsrechters werden niet begrepen en op een weegschaal gelegd. Die viel zeker niet in het voordeel van Aalsmeer. Waar de trainers van Aalsmeer steeds bozer werden op de beslissingen die in het veld genomen werden door de scheidsrechters hielden de spelers de kopjes koel.

Visé kon door die tijdstraffen van Aalsmeer uitlopen tot 12-7. Wij zouden Visé te kort doen door te zeggen dat men alleen door de tijdstraffen de voorsprong kreeg. Visé speelde goed en heeft een aantal prachtige spelers in het team. Een genot om naar te kijken! Aalsmeer boog niet voor zoveel kwaliteit  en kwam terug vlak voor rust terug tot 11-13.

De tweede helft begon slordig aan de zijde van Aalsmeer. Visé kon de voorsprong vast houden tot 17-17, daarna ging het gelijk op tot 20-20. Echter de gasten kregen in de ogen van het publiek wel heel makkelijk de penalty's mee waar het aan de andere kant "droog" bleef. Visé kon wederom uitlopen tot 23-26. Aalsmeer kwam terug tot 26-26. De Belgen  namen een voorsprong van 26-29.

Met nog 2,5 minuut op de klok was de vraag: wat kan Aalsmeer nog doen? De ploeg van coach Bert Bouwer kwam terug tot 28-29 en na een aanvallende fout aan de zijde van Visé  mocht Aalsmeer nog één keer aanvallen. Max werd op de cirkel gevonden door Tim. Echter een overtreding op Max bracht zowaar de lang verwachte penalty voor Aalsmeer. Niko Blaauw, 17 jaar oud, mocht de zware last dragen. Dat deed hij en daar was de gelijk maker, op 59.58. Visé kon niets meer doen in laatste 2 seconden.

Het gelijkspel werd door Aalsmeer uitbundig gevierd. Het was meer dan verdiend!

Samir en Donny hadden beide 6 doelpunten. Niels de Jong en Rob Jansen ieder 4 doelpunten.

De volgende wedstrijd is weer een door-de-weekse. Dinsdagavond 3 december gaan de mannen naar Volendam.