Nieuws

Alexander Plum vertrekt na 19 jaar bij Ha-Stu

Na 19 jaar lidmaatschap van de Nijmeegse studentenvereniging NSZV Ha-Stu, eerst als speler vervolgens als speler/coach en als laatste als trainer/coach, gaat Alexander Plum op zoek naar een nieuwe uitdaging.

De laatste jaren is Alex Plum actief geweest als trainer/coach rondom de Herenselectie van Ha-Stu die uitkomt in de Tweede Divisie A. Hij heeft met de toch steeds wisselende herengroep jaar op jaar mooie resultaten neergezet. 

Eerst was hij actief as speler en later ook  als speler met coachtaken in de tweede klasse van de afdeling tot in de hoofdklasse. Daarna ging hij aan de slag als hoofdcoach en bracht hij de ploeg bracht tot in de top van de tweede divisie waarin men dit seizoen, tot drie wedstrijden voor het einde, heeft meegestreden voor het kampioenschap. Daarmee heeft hij een flinke bijdrage geleverd aan de positie die Heren van Ha-Stu momenteel bezit.

Ondertussen heeft Plum niet stil gezeten en ontwikkelde hij zichzelf in deze periode tot HT4 en TC4. Dit jaar behaalde de herenselectie van Ha-stu onder zijn leiding een fantastische derde plek in de tweede divisie. Maar ook in de beker had de ploeg onder zijn leiding de laatste jaren veel succes: Driemaal op rij behaalde men de achtste finale van het bekertoernooi wat steevast uitmondde in een feestje voor de groep en voor de hele vereniging. Dit seizoen was wel het hoogtepunt. Een uitverkocht huis met veel sfeer op de tribune toen meervoudig landskampioen Volendam op bezoek kwam voor de achtste finale.

Plum vol trots met zijn ploeg na afloop van de wedstrijd tegen Volendam

Het bestuur van NSZV Ha-Stu en alle Hastuïden bedanken Alex voor alles wat hij voor de voor de vereniging heeft gedan en betekend, want hij was niet alleen actief met de herenselectie maar ook actief als scheidsrechter, als sparringpartner voor andere trainers/coaches en op technisch vlak was hij actief binnen de technische commissie, Ook hield hij zich bezig met de ontwikkeling en invulling van de trainingen.

Dit uit zich momenteel nog steeds in de voortrekkersrol die Plum neemt in de oprichting van een samenwerkingen tussen verschillende verenigingen in de regio Nijmegen alsmede het initiëren en ambiëren van een handbal-keeperstrainer opleiding.

De vereniging hoopt van harte dat Plum de zijn ambitie om op hoger niveau te gaan werken waarmaakt en wenst hem daarbij veel succes.  

Deel dit bericht