Nieuws

Alyssa Alings nieuwe aanwinst SEW

Alyssa Alings nieuwe aanwinst SEW

Door SEW - Voor komend seizoen heeft Westfriesland SEW zich opnieuw versterkt. Van Volendam komt de 29-jarige Alyssa Alings over om het team van Arthur Langedijk op de rechteropbouw te versterken. Eerder kwam de linkshandige Alings uit voor Volendam, VOC en Aalsmeer. Alyssa Alings is na Danique Boonkamp, Tess Ammerlaan en Isa Klos de vierde versterking voor WF SEW.

                         Sterke en ervaren rechteropbouwster welkome aanvulling in selectie Langedijk

Het aantrekken van de ervaren Alings is voor SEW erg belangrijk. Topsportmanager Herman op den Kelder: “Voor deze positie, de rechteropbouw, waren we als club al enige tijd op zoek naar een ervaren linkshandige speelster. Er komen in de jeugd zeker talentvolle speelsters voor deze positie aan, alleen die zijn hier komend seizoen nog niet klaar voor. Met haar ervaring kan Alyssa Alings op dat vlak zeker een mooie rol gaan spelen. Wij zijn erg blij met haar komst. De selectie is zo voor volgend seizoen al mooi in balans. Op alle posities zijn er goede speelsters voor handen. Dit draagt bij om weer structureel terug naar de top van de eredivisie te komen, op weg naar een nieuw kampioenschap!”

Alings heeft veel zin in het nieuwe seizoen met haar nieuwe ploeg. "Het is een frisse en leuke, nieuwe uitdaging. Westfriesland SEW heeft enorm veel talent rondlopen. Er zitten veel jonge meiden in het eerste team. Ik denk en hoop met mijn ervaring een mooie aanvulling te zijn op het team."

Eerder werd al bekend dat SEW een nieuwe keeperstrainer heeft toegevoegd aan de staf. Vanaf komende seizoen neemt de ervaren Ruud van den Broeck de keepsters onder zijn hoede. Van den Broeck is als trainer eerder actief geweest bij de heren en dames van Volendam en bij de dames van Aalsmeer en VOC.

cover Alyssa Alings, nu nog in het shirt van Volendam, trekt na de zomer naar SEW

foto archief HSP / club

 

Deel dit bericht