Nieuws

Angela Malestein opnieuw langs de kant.

Het is niet het seizoen van Angela Malestein en het Duitse SG BBM Bietighein. Sinds enkele weken weer teruggekomen van een neusbreuk, speelde Malestein vorige week mee met Oranje in de EK-Kwalificatie wedstrijd tegen Hongarije en afgelopen weekend met haar ploeg de competitiewedstrijd tegen Thüringen Hc. Beide wedstrijden gingen overigens verloren.

Daarmee leek de rechterhoekspeelster van Bietigheim en Oranje weer op de weg terug nadat ze in de weken daarvoor voorzichtig haar rentree had gemaakt bij haar ploeg. Maar inmiddels heeft het noodlot weer toegeslagen. Malestein is deze week inmiddels opnieuw geopereerd aan haar vinger nadat ze deze tijdens de training heeft gebroken. Opnieuw volgt een periode van vier, vijf weken van lijdzaam toekijken vanaf de kant.

De Duitse regerend kampioen kampt al het hele seizoen met zware blessures maar ook met niet gedefinieerde problemen rond de beide zusjes Müller die sinds december niet meer voor de club spelen. Nadat men de eerste ronde van de Champions League nog wel wist te overleven ging men in de hoofdronde roemloos ten onder omdat men nauwelijks nog speelgerechtigde speelsters had om een volwaardige selectie op de been te kunnen brengen. Maar ook de strijd om de landstitel lijkt na afgelopen weekend verloren, nadat met 26-23 de topper uit de Bundesliga tegen Thüringen  werd verloren. Thüringen lijkt dan ook met een voorsprong van zeven punten met nog zeven wedstrijden te spelen regelrecht op de zevende landstitel in acht seizoenen af te stevenen.  

Deel dit bericht