Nieuws

Angelique van Duijvenbode en Max de Maat: ‘Samen trainen geeft extra motivatie’

AD SPORT / Peter Lotman - Het is natuurlijk extra gezellig wanneer je als handbalstel samen kunt trainen en proberen fit te blijven in deze roerige tijden. Angelique van Duijvenbode, de beweeglijke spelbepaalster van Quintus, en haar vriend Max de Maat, de robuuste cirkelloper van Aalsmeer, helpen elkaar om de conditie op peil te houden.

Regelmatig vragen we hoe de handballers in onze Haagse/Westlandse regio deze moeilijke tijd doorkomen. Na Donny Vink, Rick van Ravesteijn, Caspar Hovingh, Esther de Vos, Collin de Vette, Luca Baak, Marc de Vreede, Nicole van Meteren, Celine Michielsen, Ubbo Starrenburg, Yannick Boers, Tom Scheepmaker, Danick Snelder, Koen Houdijk, Jonah Baak, Paulien Barendrecht, Thierry van Zundert en Paul Vis. Dit keer Angelique van Duijvenbode (Quintus) samen met vriend Max de Maat (Aalsmeer).

Het illustere tweetal eensgezind: “We proberen inderdaad veel samen te trainen, omdat je elkaar dan ook een beetje kan helpen en vooral ook motiveren. Dit proberen we wel drie tot vier keer in de week te doen. We doen voornamelijk krachttraining en bootcamp-achtige trainingen. Dat proberen we te combineren met springtraining en hardlopen. Voor jezelf trainen, is niet zo makkelijk als je denkt. We doen af en toe Zoom training en dat houdt het wel spannend. Door veel samen te trainen, blijft het leuk.”

                   

                                                        foto archief HSP / Patrick Dolkens

Overdag zijn de beide sportmensen nog gewoon aan het werk. Angelique van Duijvenbode: “Ik ben fulltime aan het werk op kantoor bij Harper & Yve. Ik help hier sinds kort bij design en ben bezig met de zomercollectie voor 2021. We werken met een heel klein team op kantoor. Qua werk is er dus eigenlijk niet zo veel veranderd voor mij.”

Max de Maat: “Ik werk bij Eekhout op kantoor als werkvoorbereider en dat is het enige wat ik doe overdag. Bij ons is weinig veranderd, want het kantoor is gewoon open. We hebben net zo veel werk als voor de crisis, dus dat is gewoon hetzelfde.”

Sociale contact

Het is voor de beide fanatieke sporters wel even wennen zonder handbal. Van Duijvenbode: “Ik mis het handbal erger dan ik had verwacht. Max is van ons tweeën altijd degene die zegt, joh, lekker even een paar weekjes vrij is toch heerlijk. Ik kom daar nu wel een beetje op terug. Ik mis het spelletje erg, maar ook de meiden vanwege het sociale contact. Een groot deel van ons sociale leven speelt zich af op de handbal. Nog even gezellig na afloop van de training en de wedstrijd in de kantine mis ik enorm.”

De Maat: “Ook ik mis het heel erg. Nu pas merk ik, dat handbal een mega groot deel van mijn leven is. Ik stop er veel tijd en energie in, maar nu merk ik dat ik er nog veel meer energie uitkrijg dan ik er in stop. Mijn dagen zijn een beetje uitzichtloos. De hele dag op kantoor en dan ’s-avonds geen handbaltraining voelt als een saaie dag. Dan mis je ook de motivatie om de volgende dag weer te gaan werken.”

De beide handballers, die elkaar bij Quintus hebben leren kennen toen Max daar nog zijn kunsten vertoonde, kijken op een verschillende manier terug op het afgelopen seizoen.

Van Duijvenbode: “Wij hoeven met Quintus niet ontevreden te zijn over de competitie. Met een erg jong team zijn we toch heel gemakkelijk in de kampioenspoule terecht gekomen. Ook hebben we knap de halve finales van de beker bereikt. Ik vind het wel heel erg zonde, dat wij de vierde plek in de competitie uiteindelijk niet hebben kunnen vasthouden.”

De Maat: “Het was mijn eerste seizoen bij Aalsmeer en dat was wel even wennen. Die gasten hebben mij goed opgenomen en ik voelde mij er snel thuis. Handballend merk je aan alles, dat het een hoger niveau is. Er wordt hard getraind en de inzet van iedereen is optimaal. We zijn allemaal erg gemotiveerd en daar hou ik van. Ik voel me hier dan ook op mijn plek. Het seizoen ging in het begin niet helemaal zoals verwacht. We verloren iets te veel wedstrijden en het duurde even voordat het team op elkaar ingespeeld was. Vlak voor de coronacrisis ging het al beter draaien en plaatsten we ons voor de nacompetitie. Ik denk, dat we daar nog veel uit hadden kunnen halen.”

Bovenin meedoen

Beiden hebben uiteraard ook een ander perspectief als vooruitgeblikt wordt op het nieuwe seizoen.                Angelique: “Ons team is het afgelopen jaar al erg gegroeid. Met onder anderen de sterke aanvulling van Celine Michielsen verwacht ik, dat Quintus zeker moet proberen om weer finales te halen. Afgelopen seizoen hebben we al laten zien, dat we er nog steeds staan. Met ervaring erbij kunnen wij hopelijk weer mee spelen om de titel.”

Max: “Ik ben voor komend seizoen erg positief over de kansen van Aalsmeer. We hebben nog steeds een goed team met kleine aanpassingen. Omdat ik nog niet zo lang meedraai met deze groep vind ik het lastig om te zeggen hoe het zal gaan. Maar als we met dezelfde werklust spelen, doen we gewoon weer bovenin mee. De coronabreak hakt er bij  iedereen in, dus daar heeft elk team evenveel last van. De voorbereiding wordt wel extra zwaar. Ik heb nog nooit zo lang niet gehandbald en dat ga ik vast merken.”

cover Samen trainen, samen motiveren: Max en Angelique

foto archief HSP / Patrick Dolkens

Deel dit bericht