Nieuws

Annick Lipman gekozen tot beste keepster Noorse Liga

Annick Lipman gekozen tot beste keepster Noorse Liga

Van de Redactie – In de Noorse Rema 1000-League bij de vrouwen is Annick Lipman in haar eerste seizoen bij Byasen gekozen tot beste keepster. “Vanaf het begin dat ze aansloot bij haar nieuwe club was meteen duidelijk dat hier een keepster kwam met veel ervaring en een goede kijk op het spel,” meldt de club trots.

Lipman deed inderdaad in de 22 competitieduels – ook hier werd het seizoen vroegtijdig beëindigd – van zich spreken. Zeven keer werd ze wekelijks uitgeroepen tot de beste sluitpost, met uiteindelijk een stoppercentage van gemiddeld 36.5%.

Europees kwam ze met Byasen vier keer in actie. In de eerste kwalificatieronde in het EHF-toernooi was het Luxemburgse Kaerjeng tweemaal kansloos. In de tweede ronde betekende het Duitse Thüringer HC het eindstation, na twee verliespartijen. Opmerkelijk: zowel tegen de Luxemburgse als Duitse ploeg scoorde Lipman één keer.

Lipman begon haar handballoopbaan bij SV Zwolle, stapte vervolgens voor negen seizoenen (2005-2014) in het project bij Dalfsen waar ze vier keer de nationale titel en drie bekers won. Daarna speelde ze drie seizoenen voor Vipers Kristiansand om aansluitend twee jaar voor Gjerpen uit te komen. Verleden jaar de overstap naar Byasen in een seizoen waarbij ze eind december als speelster van de Oranje-selectie deelgenoot werd van de WK-titel in Japan.  

cover Annick Lipman, beste keepster Noorse competitie

foto archief HSP / club

Deel dit bericht