Handbalshop
Anouk van de Wiel naar Noorse Molde HK

Anouk van de Wiel naar Noorse Molde HK

30 mei 2018, 20:33 uur

De 25-jarige rechteropbouwster Anouk van de Wiel speelt komend seizoen voor het Noorse Molde HK in de Noorse Elite serie. De uit het Limburgse Venlo afkomstige handbalster speelde de afgelopen anderhalf seizoen voor het Duitse Bayer Leverkusen waarmee ze afgelopen weekend haar laatste wedstrijd heeft gespeeld. Van de Wiel, die haar opleiding heeft genoten bij Loreal in Venlo, heeft zes seizoenen in de eerste Bundesliga gespeeld. Via Borussia Dortmund, FA Göppingen, Thüringer HC en Bayer Leverkusen kiest ze nu voor een volledig nieuw avontuur in een nieuwe competitie.

Anouk van de Wiel maakte ook deel uit van de Oranje U18 selectie die in 2010 bij het WK in de Dominicaanse republiek een bronzen medaille won en bij het EK U19 in 2011 in Rotterdam de finale heeft gespeeld tegen Denemarken en daar zilver pakte.

Bij Molde heeft Van de Wiel een tweejarig contract getekend met een optie dat als het een van beide partijen na één seizoen niet bevalt het contract beëindigd wordt. Ze is de laatste versterking voor het komende seizoen bij de club. Bij haar nieuwe club zijn de verwachtingen van haar erg hoog.

“Ze is een compleet andere speelster dan waar wij over beschikten. Anouk is een typische schutter. Ze is linkshandig, heeft lengte (1.88 meter) en heeft veel schotkracht in haar arm. We hebben gezien dat veel teams geconfronteerd worden met een vlakke verdediging. Als ze dat volgend jaar ook hebben schiet Anouk in elke wedstrijd er 10 tot 15 in,” aldus technisch directeur Carl Henrik Indbjør van Molde HK. Ze wordt nu al de schutterskoningin van Molde genoemd.

  

Laatste update: 30 mei 2018, 21:05 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct