Nieuws

Ard Vollebregt: ‘Met de versterkingen moeten automatismen nog worden ingeslepen’

Ard Vollebregt: ‘Met de versterkingen moeten automatismen nog worden ingeslepen’

AD SPORT / Peter Lotman - Ard Vollebregt, de opbouwspeler van het Heulse Quintus, is typisch zo’n speler over wie de trainer zich geen zorgen behoeft te maken of hij zichzelf wel in conditie houdt. De immer actieve handballer bruist altijd al van de energie en ook in deze sportloze periode blijft hij volop in beweging. Ook vroeger was hij al actief als zwemmer, turner, schaatser en voetballer.

Regelmatig vragen we hoe de handballers in onze Haagse/Westlandse regio deze moeilijke tijd doorkomen. Na Donny Vink, Rick van Ravesteijn, Caspar Hovingh, Esther de Vos, Collin de Vette, Luca Baak, Marc de Vreede, Nicole van Meteren, Celine Michielsen, Ubbo Starrenburg, Yannick Boers, Tom Scheepmaker, Danick Snelder, Koen Houdijk, Jonah Baak, Paulien Barendrecht, Thierry van Zundert, Paul Vis, Angelique van Duijvenbode/Max de Maat, Tim Frenk,, Loek van Bergen en Henegouwen en Lois Strik. Dit keer Ard Vollebregt van Quintus.

“Ik kan nooit goed stilzitten en ik ben gek op een heleboel andere sporten. In deze Coronatijd heb ik dus vooral mijn racefiets en mijn hardloopschoenen gebruikt om toch intensief te kunnen sporten. Veel andere zaken op het gebied van de handbaltraining gingen ook niet. Op deze manier probeer ik mezelf toch optimaal fit te houden. Lekker buiten trainen op m’n racefiets of lekker hardlopen tot wel drie, vier keer in de week.”

                                                              

Vollebregt (28 jaar) is in het dagelijks leven leraar lichamelijke opvoeding op twee basisscholen in Naaldwijk. “Toen de scholen dicht waren, zat ik vooral thuis. En heb ik de kinderen proberen te laten bewegen door filmpjes te maken. Die konden ze dan thuis bekijken en de oefeningen zelf doen. Maar ik ben toch wel erg blij, dat er weer kinderen op school zijn en dat we ook weer lekker buiten kunnen gymmen, al is het met halve klassen. Dat is als gymleraar toch het mooiste om te doen.”

Kampioen

Aan het afgelopen seizoen bewaart Ard Vollebregt goede herinneringen, al werd de competitie nogal abrupt afgebroken. “Het was toch wel een gaaf seizoen, omdat wij kampioen van de eredivisie zijn geworden. Dat is toch een prestatie die je als speler niet vaak meemaakt. We hebben veel gewonnen en dat is extra leuk, omdat we al die jaren daarvoor in de BENE-League veel hadden verloren. Ik vind het wél heel jammer, dat we door het Coronavirus de best-of-five niet hebben kunnen spelen. Daardoor konden we niet promoveren en als sportman wil je het hoogste bereiken en dat is toch het spelen in de BENE-League. Maar als we dit jaar kampioen konden worden, kunnen we dat komend seizoen ook. Daar gaan we weer vol voor.”

De komst van de nieuwe trainer/coach Geert Hinskens, die samen met Jack van Lier, de technische leiding bij Quintus op zich heeft genomen, beschouwt Vollebregt als zeer positief. Hij heeft dan ook het volste vertrouwen in de nieuwe competitie met een ander trainersduo en een aantal andere spelers erbij.

Automatismen

“Ik denk, dat Geert en Jack elkaar goed aanvullen. Twee verschillende karakters die goed bij elkaar passen. Ik ken Geert al wel goed, omdat we samen in het eerste team van Quintus hebben gespeeld. Dat was een fijne periode en het geeft dus ook nu een goed gevoel. Ik verwacht, dat wij weer kunnen meespelen om de titel in de eredivisie. Het zal anders zijn dan vorig jaar, omdat er toch een aantal jongens is gestopt. We hebben er een aantal versterkingen bijgekregen, dus ik denk dat we ook met het nieuwe team bovenin mee zullen doen. Er zullen nog wel behoorlijk wat automatismen moeten worden ingeslepen. Dat kost tijd. Ik hoop dus, dat we weer snel met de groep kunnen trainen als de maatregelen dat toelaten. Dan kunnen we goed voorbereid aan de nieuwe competitie beginnen.”

cover Actiemoment Ard Vollebregt

foto archief HSP / Patrick Dolkens

 

 

Deel dit bericht