Nieuws

Arjan Koster nieuwe trainer ARBO Rotterdam/Snelwiek

De volgend seizoen samensmeltende handbalorganisaties van ARBO Rotterdam en Snelwiek hebben voor een periode van 3 jaar Arjan Koster als nieuwe hoofdtrainer-coach aangesteld. Koster is daarmee de opvolger van Danny Baijens (ARBO) en Remco Peters (Snelwiek).

De afgelopen 4 jaar heeft Koster de mannen van DIOS onder zijn hoede gehad. De vereniging uit Den Hoorn, dit jaar voor het eerst zonder periodetitel en dus niet meer in de race voor promotie naar de eredivisie, had graag met Koster als trainer voor de herenselectie door gewild, maar Koster zelf koos voor een nieuwe uitdaging. Hij heeft ambities om op het hoogste niveau te acteren als trainer, en wil zich als 'kind van de vereniging Snelwiek’ (als speler en jeugdtrainer) ervoor inzetten dat ARBO/Snelwiek een vaste en gerenommeerde waarde in de eredivisie wordt.

Koster heeft zich daarom bewust voor 3 jaar gecommitteerd aan ARBO/Snelwiek. ARBO Rotterdam gaat de komende weken de strijd aan met Aristos en de 4 periodekampioenen uit de eerste divisie om haar plek in de eredivisie te continueren. Koster hoopt uiteraard dat ARBO Rotterdam slaagt in die missie, maar ook in het geval dat ARBO dat dat niet lukt, gaat hij de kar trekken.

Koster: “-Ik ga het natuurlijk niet alleen doen - de spelers gaan er dan alles aan doen om zo snel mogelijk weer in de eredivisie te spelen. Maar ik ben positief ingesteld en ga er stiekem toch vanuit dat Danny (Baijens, red.) met zijn gedrevenheid er net als vorig jaar in slaagt om het team voor de eredivisie te behouden".  Daarnaast zal Koster vanuit het gezamenlijk technisch beleid moeten zorgen voor een nauwere aansluiting van de twee herenteams en de HA junioren waar de nodige talentvolle spelers in spelen om technisch toekomstbestendig te zijn.

Beide verenigingen, ARBO Rotterdam en Snelwiek, zijn de afscheid nemende trainers Baijens en Peters enorm dankbaar voor alle energie die zij de afgelopen jaren in hun teams hebben gestopt. “Wij hopen dat beide heren zich in welke hoedanigheid dan ook voor de nieuwe combinatievereniging willen blijven inzetten. Hun ervaring en loyaliteit zijn van grote waarde voor spelers en de vereniging”, aldus ARBO Rotterdam-voorzitter Henk van Vliet.

Zijn collega Paul Hoes van Snelwiek vult aan: “Baijens en Peters hebben een enorme bijdrage geleverd aan de status die ARBO en Snelwiek het laatste decennium hebben opgebouwd. Maar niet alleen de clubs hebben hier veel aan te danken, de positie van het handbal in Rotterdam heeft mede door hen een enorme boost gekregen. Enorme dank en eerbied zijn dus zeer op hun plaats voor dit tweetal”.

  

Deel dit bericht