Nieuws

Arthur Langedijk: “Zonder druk kunnen spelen en ervaring op doen tegen Hurry Up”

Arthur Langedijk: “Zonder druk kunnen spelen en ervaring op doen tegen Hurry Up”

De handballers van Swift Arnhem wisten twee weken geleden, na ruime de zege op OCI-LIONS 2, de laatste plaats over te doen aan Hellas. Vorige week stelde de ploeg dan weer teleur door te verliezen uit bij Hercules waardoor Hellas de kans kreeg om met de winst op Venlo langszij te komen. Zondagmiddag komt de ongeslagen koploper uit de eredivisie Hurry Up naar Arnhem voor de dertiende competitiewedstrijd van het seizoen. Niet de gemakkelijkste tegenstander voor de Arnhemmers, maar wel een waar men vrijuit tegen kan spelen.

“Inderdaad was de afgelopen wedstrijd een dompertje” vertelt trainer coach Arthur Langedijk.  “We hadden een goeie serie achter de rug, speelden goed en met vertrouwen In de eerste helft tegen Hercules was er ook nog geen vuiltje aan de lucht, we scoren 15 keer en lagen helemaal op schema, maar in de tweede helft ging het mis. Een belangrijke rol die mee gespeeld heeft in het verloop van de wedstrijd waren het aantal tijdstraffen. In totaliteit 15 tijdstraffen in een gewone sportieve wedstrijd. Al kreeg Hercules er acht en wij zeven, wij zijn daar niet goed mee omgegaan. Dit moet beter. Verder hadden we de pech dat Jens de Koning, die  de afgelopen wedstrijden erg goed in vorm was maar, geblesseerd moest afhaken”.

Langedijk”De wedstrijd tegen Hurry up is voor ons weer een goede testcase. In Zwartemeer zijn we afgeschoten, nu moeten we laten zien dat we vooruitgang hebben geboekt. Een eerste vereiste is dan dat we zelf wel goed moeten spelen. Waarschijnlijk is dat niet zo'n probleem omdat we zonder druk kunnen spelen. We gebruiken deze wedstrijd om weer beter te worden en ervaring op te doen voor de aankomende wedstrijden, “Want” zo blikt Langedijk alvast vooruit, “de wedstrijd van voor de winterstop voor ons is natuurlijk die tegen Hellas over twee weken. Tegen de Haagse ploeg hebben we nog wat goed te maken”

De wedstrijd in sporthal Elderveld in Arnhem begint zondagmiddag om 14:00 uur en staat onder leiding van Miri Dzemidzic en Lucas van Tricht.

Deel dit bericht