Nieuws

Bartosz Konitz: transfer van Eintracht Hagen naar Wilhelmshaver HV

Door Frits Feuler– In de eerste en tweede Bundesliga is het onderin bij een aantal ploegen billen knijpen. Veel clubs die het degradatiespook dichterbij zien komen proberen net voor het sluiten van de transfermarkt (15 februari) de laatste versterkingen binnen te hengelen om het afstapje naar de tweede, respectievelijk derde Liga alsnog te voorkomen.

Michael Kraus, met Duitsland wereldkampioen in 2007, verlaat met onmiddellijke ingang TBV Stuttgart – de ploeg nu nog van Bobby Schagen – en schuift door naar Bietigheim-Metterzimmern dat met een voorlaatste plek en 6 punten uit 20 duels er niet echt rooskleurig voor staat. Stuttgart bezet plaats 11, met 17 uit 21. Op 17 maart ontmoet Kraus in een thuisduel zijn oude werkgever.

Ook een klasse lager een aantal ‘noodgrepen’. Bartosz Konitz, met 41 doelpunten in 21 duels, is vanaf vandaag speelgerechtigd voor zijn nieuwe club Wilhelmshavener HV. Eintracht Hagen, dat ook in de tweede Bundesliga speelt en met 17 uit 22 (plek 14) zeker nog niet uit de zorgen is, verleent medewerking aan de tussenstijdse transfer naar de nummer voorlaatst (12 uit 21). Niet minder dan vijf (!) clubs moeten voor volgend seizoen het trapje naar de 3. Liga afdalen. Bij zijn nieuwe ploeg ontmoet hij Duncan Postel en Rutger Ten Velde. Ook ex-Volendammer, de Tsjech Jan Josef, is actief bij WHV. Zaterdag (167 uur) debuteert Konitz in het uitduel bij Aue, de nummer 10. Op 8 maart is Konitz weer in Hagen terug voor het competitieduel met zijn nieuwe ploeg.

Opbouwer en ervaren verdediger Bartosz Konitz speelde in 2016 nog bij het EK in de Poolse nationale ploeg onder leiding van de Duitse bondscoach Michael Biegler en werd zevende. Naast Eintracht Hagen was de nu 34-jarige Konitz in Duitsland ook al actief voor Nettelstedt-Lübbeck en DHC Rheinland. Hij tekende een contract tot 30 juni 2020.

Konitz speelde in het seizoen 2000/2001 nog met het toenmalige HVM Tachos in de Europese cup Winners’Cup. Ook met Axias Tachos bereikte hij in 2005/2006 dat toernooi en scoorde 15 keer. In het seizoen 2006/2007 begon hij aan zijn Poolse avontuur bij KS Vive Kielce dat tot 2011 duurde. Daarna volgde een aantal Duitse clubs om vervolgens in 2015/2016 uit te komen voor Orlen Wisla Plock. Daarna werd Duitsland opnieuw ‘zijn handballand’.

Wilhelmshavener haalde ook doelman Angelo Grunz (VfL Potsdam) die tot 2021 tekende. Bij het begin van de tweede competitiehelft trok WHV ook al de 35-jarige Sloveen Miladin Kozlina aan. 117 interlands voor Slovenië, actief voor Celje, Frisch Auf! Göppingen, Metalurg Skopje, Vardar Skopke en GWD Minden. Voor zijn overgang naar WHV speelde hij bij Rhein Vikings in Düsseldorf dat in grote financiële problemen verkeert.

Deel dit bericht