Handbalshop
Becky van Nijf gaat opnieuw haar droom in Duitsland achterna

Becky van Nijf gaat opnieuw haar droom in Duitsland achterna

17 april 2018, 12:02 uur

Vanaf aankomend seizoen zal Becky van Nijf actief zijn in de Tweede Bundesliga. De Venlose handbalster zal uitkomen in het blauw van TuS Linfort. Van Nijf, een talent uit de stal van Cabooter Group HandbaL Venlo, die in 2011 in Rotterdam zilver won met  Oranje bij het EK U19, speelde afgelopen zaterdag haar laatste competitiewedstrijd in sporthal Craneveld.

Ze jaagt een droom achterna die in 2012 ruw werd verstoord toen ze, nog voor het seizoen was begonnen, een zware knieblessure opliep wat haar Bundesliga-debuut bij Bayer Leverkusen in de weg stond. Ze keerde terug naar Venlo en pakte daar na haar revalidatie de draad weer op bij haar oude club.

Het intensieve trainingsprogramma dat in de afgelopen paar jaren vorm heeft gekregen binnen de topsport van HandbaL Venlo werpt op deze manier haar vruchten af. De vereniging ziet een handbaltalent uitvliegen en is trots dat ze heeft bijgedragen aan het opleiden van een speelster die nu op hoog niveau gaat spelen in Venlo.  In Duitsland zal Van Nijf nog professioneler en fysieker aan de slag gaan. Het niveau ligt stúkken hoger en ze wil dan ook stevige stappen maken in spel en tactiek.

Hoewel Becky het familiegevoel wat heerst bij HandbaL Venlo enorm gaat missen komt ze in Linfort verschillende voormalige speelsters van HandbaL Venlo tegen, waaronder Inske Kuik, Loes Vandewal en Tatjana van den Broek. 

Laatste update: 17 april 2018, 13:12 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct