Nieuws

Belgische bondscoach Yérime Sylla in beeld bij Hongaarse Vezsprem

Belgische bondscoach Yérime Sylla in beeld bij Hongaarse Vezsprem

De van oorsprong Senegalese handballer maar momenteel een top coach in de Franse hoogste divisie bij Cesson, maar ook bij de Belgische nationale ploeg, Yérime Sylla is in beeld bij de Hongaarse top club MKB Veszprem die afgelopen twee jaar deelnemer was aan de Champions League Final4 in Köln. Ook dit seizoen is de ploeg weer een van de kanshebbers op de finale van de Champions League.

VHV-voorzitter Wim Vos maakte dat aan de vooravond van de twee WK kwalificatiewedstrijd tegen Turkije bekend. Hij is enorm blij dat Yérime Sylla tijd wil blijven vrijmaken voor de Belgische Nationale ploeg. Hij denkt dat dat komt omdat de nationale ploeg voor hem een uitdaging is en hij mee aan de wieg heeft gestaan van de wederopstanding van de Belgische nationale ploeg. Zijn hand is niet alleen zichtbaar bij de ontwikkeling van de spelers, die in tegenstelling tot het verleden nu wel graag voor de nationale ploeg willen spelen, maar ook binnen de organisatie van de nationale ploeg.

Onder leiding van Sylla is de Belgische ploeg bezig met een geweldige comeback. Jarenlang werden er nauwelijks een aansprekende overwinning geboekt en was België afgezakt naar de kelder van de Europese handbal. Met de komst van Sylla is men begonnen aan de wederopstanding.

Bij het WK kwalificatietoernooi voor het WK van 2015 streed men tot op het laatste mee voor een plek in de play-offs maar die ging na een 30-30 gelijkspel in de laatste minuut alsnog naar Griekenland. Bij het pre EK kwalificatietoernooi voor het EK van 2016 bleek Estland een nog te grote hobbel maar bij het pre EK kwalificatietoernooi voor het EK van 2018 heeft men de play-offs bereikt tegen Turkije. Wanneer men die twee wedstrijd weet te winnen in april dan heeft men zich ontworstelt uit de kelder van het Europese handbal en mag men mee gaan strijden in het tweede EK kwalificatietoernooi waarin de EK tickets verdeeld gaan worden.

In het nu lopende WK kwalificatietoernooi heeft men weliswaar twee keer verloren van Tsjechië dat op volle oorlogssterkte was maar 34-32 en 36-32 nederlagen spreken toch tot de verbeelding omdat er in beide wedstrijden meer in had gezeten. Deze week sluit men het WK kwalificatietoernooi met twee wedstrijden tegen Turkije af. Kwalificatie voor de play-offs zal men niet meer realiseren maar de wedstrijden tegen de Turken worden gezien als goede oefenwedstrijd voor de slag in april. Dan wil men zich weer onder de beste 28 landen van Europa gaan voegen.  

Copyright www.handbalstartpunt  

Deel dit bericht