Nieuws

Berdos en HVV als nog gepromoveerd naar eerste divisie

De handballers van Berdos en HVV’70 (Foto) zijn als nummer twee van de tweede divisie A en tweede divisie B alsnog gepromoveerd naar de eerste divisie.

Nadat Handbal Venlo heeft aangekondigd zich volgend seizoen terug te trekken uit de eredivisie en derhalve de heren van Quintus 2 als nummer twee van de eerste divisie de opengevallen plaats in de eredivisie mogen gaan innemen en vervolgens ARBO Rotterdam afgelopen weekend is gedegradeerd uit de eredivisie naar de eerste divisie is het aan ARBO Rotterdam gelieerde Snelwiek verplicht te degraderen naar de Tweede Divisie.

Zo kwamen er twee extra plaatsten vrij in de eerste divisie. Deze opengevallen plaats zijn zonder verder te spelen terecht gekomen bij  Bedros uit Bergen  en HVV’70 uit Voorschoten

HVV’70 wedijverde het hele seizoen met GHV om de koppositie in de Tweede divisie B maar de nederlaag drie wedstrijden voor het einde tegen Oliveo koste HVV’70 uiteindelijk de eerste plaats in de Tweede divisie B en aangezien GHV geen fouten meer maakte pakte zij de titel en de rechtstreekse promotie. Na drie jaar tweede divisie gespeeld te hebben promoveert men nu voor het eerst in de clubhistorie naar de Eerste divisie. Coach Dik Gijsman is als rasechte HVV-er trots op dit bereikte resultaat. “Met het grootste deel van dit team ben ik in 2009 Nederlands kampioen geworden bij de A-jeugd”  

Berdos , dat ploeg die vorig jaar van de hoofdklasse D naar de tweede divisie was gepromoveerd stond lange tijd bovenaan in de Tweede divisie A maar verloor drie wedstrijden voor het einde de uitwedstrijd bij E&O 2 en verspeelde daarmee ook de koppositie. De ploeg uit Emmen maakte geen fout meer en ging met het kampioenschap aan de haal. Voor de ploeg uit het Noord Hollandse Bergen restte nog de tweede plaats.

De handballers van Tonegido uit het Nood Hollandse Hippolytushoef promoveren als gevolg daarvan, als winnaar van het rangordeduel tussen de twee nummers 2 uit de hoofdklasse C en D Helius en Tomegido, naar de Tweede divisie A. Snelwiek zal hoogstwaarschijlijk in de Tweede Divisie B gaan uitkomen   

Deel dit bericht