Nieuws

Bevo en Visé duelleren om aansluiting, Aalsmeer is nu aan zet

Bevo en Visé duelleren om aansluiting, Aalsmeer is nu aan zet

Van de Redactie – Op de voorlaatste (tiende) speeldag van de eerste ronde in de BENE-League staat het duel tussen Bevo, de nummer drie en Visé, de nummer vier, in de spotlight. Beide ploegen ‘vechten’ om de aansluiting met koploper Bocholt en nummer twee, LIONS niet groter te laten worden.

Bevo trok vorige week met een nipte uitzege bij Houten gelijk met de Sittardse ploeg die in Visé de tweede nederlaag (na Bocholt thuis) incasseerde. Bevo is bezig aan een goede reeks: zeven gewonnen duels op rij. Met 14 uit 9 goed voor die derde plek. Visé kwam tot een puntje minder, waar thuisnederlagen tegen Hurry Up en Sporting Pelt plus de draw in Tongeren als pijnlijk werden ervaren.

Volendam reist af naar Limburg. In de Stadssporthal in Sittard is, na een maaltijd thuis bij de ouders van cirkelspeler Tim Claessen (hij scoorde inmiddels 40 doelpunten, eentje minder dan ploeggenoten Erik Blaauw en Samir Benghanem) LIONS de tegenstander. De Volendammers gaven afgelopen weekend in een uitduel met Sporting Pelt een overwinning uit handen. De ploeg van trainer Hans van Dijk ging halverwege met 12-16 aan de leiding en vergrootte het verschil in de tweede helft zelfs naar vijf doelpunten. In de slotfase ging het echter alsnog mis. Sporting Pelt kwam helemaal terug en won met 31-27.

Twee punten

De Limburgers bezetten momenteel de tweede plaats. Een reeks van zes overwinningen op rij werd zaterdag in Wallonië onderbroken. De ploeg van trainer Christoph Jauernik is het meest scorende team in de competitie en staat slechts twee punten achter koploper Achilles Bocholt.

Topschutters

Voormalig Volendam-speler Jasper Adams is momenteel de topschutter van LIONS. De linkeropbouwer was al goed voor 55 treffers. Ook Joao Ramos en Joris Baart zijn goed op schot. Ramos scoorde al 49 keer, terwijl Baart daar kort achter zit met 48 rake worpen.

Bekerfinale

De laatste twee ontmoetingen met LIONS resulteerden in een zege voor de Volendammers. In Almere wonnen de oranjehemden in een knotsgek duel ten koste van de zuiderlingen de nationale beker: 30-31. Later werd Lions ook in de nacompetitie om voor het bereiken van de Best of Three geklopt: 24-26.

                         

                                                                                         foto Hanna Koops

Aalsmeer krijgt bezoek van Hurry Up. De ploeg van coach Bert Bouwer heeft wel wat sportieve zorgen: op een voorlaatste plek met 4 uit 9 was bij het begin van het seizoen niet gerekend. Op debutant Atomix na is Aalsmeer de minst scorende ploeg. De ploeg uit Zwartemeer begon voortvarend: vijf wedstrijden, vijf zeges. Vervolgens maakten drie nederlagen en een gelijk spel (verleden week tegen Hasselt) een einde aan die mooie droom.

Drukke weken ook voor de ploeg van Joop Fiege: Aalsmeer uit, Europees thuis tegen het Zweedse Alingas, door-de-weeks inhaalduel (thuis) tegen Tongeren, Europees uit naar Zweden om in de laatste novemberdagen nog richting Neerpelt te gaan bij de start van de tweede competitiehelft op 23 november en een week later Atomix te ontvangen. Zes duels in amper drie weken!

Initia Hasselt zal ongetwijfeld moet putten uit de draw bij Hurry Up en bijgevolg Atomix in de Alverberg op een warm onthaal trakteren.

                              

                                       Broers Roel en Jasper Adams

Tongeren tegen Pelt is een onvervalste Belgisch-Limburgse derby, in een grijs verleden altijd goed voor spektakel. De ploeg van Martin Vlijm, die het de komende weken zonder de langdurig aan zijn enkel geblesseerde Marco Vernooy moet stellen, staat zesde en heeft welgeteld één punt meer dan de Eburonen van Vladimir Tomanovic. Beide teams azen uiteraard nog op een plekje bij de FINAL4, maar dan is winnen van je directe concurrent een eerste vereiste.

Koploper Bocholt mag een gedreven nieuwkomer Houten in de Damburg verwachten. Verleden week bezorgde de ploeg van coach Rick Louw de gasten uit Panningen een heet avondje in The Dome. Op de openingsdag – ter herinnering – pakte Houten bij landskampioen Aalsmeer brutaalweg twee punten, die later met zeges op Pelt en Volendam aangevuld werden tot zes.

Programma BENE-League

Zaterdag:

OCI-Lions - HV KRAS/Volendam

Herpertz Bevo HC - HC Visé BM

Green Park Aalsmeer - JD Techniek Hurry-Up

Achilles Bocholt - The Dome/Handbal Houten

Hubo Initia Hasselt - HC AtomiX

Handbal Tongeren - Sporting Pelt

cover Hurry-Up-trainer in gedachten verzonken

foto archief HSP / Jos Joosten

Deel dit bericht