Bevo geeft hoop nog niet op, LIONS zeker van finale

Van de Redactie - Herpertz/Bevo heeft vrij eenvoudig de thuiswedstrijd tegen Hurry Up met ruime cijfers gewonnen. In Panningen werd het 41-29 voor de Limburgers.

De wedstrijd tussen de nummers drie en vijf van de ranglijst ging in het begin gelijk op. Bij 7-6 wist Bevo voor het eerst een gaatje te slaan, mede door twee doelpunten van Niek Jordens: 13-7. Daarna ging het spel weer iets meer op en neer, maar wist Bevo de voorsprong tot de rust vast te houden: 19-13.

Na de veldwisseling bleef Bevo sterker dan de gasten uit Drenthe en breidde de marge van zes treffers langzaam uit.  Bij 29-19 kwam het verschil voor het eerst in de dubbele cijfers. Joris Gillé bepaalde de eindstand op 41-29.

LIONS

Bevo heeft nog een kleine kans op het spelen van de finale om de landstitel, de ploeg van coach Jo Smeets heeft negen uit negen. De achterstand op nummer twee, Aalsmeer, bedraagt vier punten. De ploeg uit Panningen is daardoor afhankelijk van de resultaten van de ploeg uit Noord-Holland in de resterende uitduels tegen Hurry Up en Volendam. LIONS  kwalificeerde zich zaterdag al voor de finale na de 29-23 zege op Volendam. Hoe dan ook, Bevo wil dit vreemde seizoen op een waardige manier afsluiten.

LIONS had in eigen huis de handen meer dan vol aan het bezoekende Volendam: 29-23, na een veilige ruststand van 21-13. De oranje hemden gingen donderdag nogal hard onderuit bij het bezoek aan Aalsmeer: 38-20. Na een kwartier spelen wees het bord 12-6 en had de Portugees Joao Ramos al voor een half dozijn Sittardse treffers getekend. LIONS, in 2021 nog ongeslagen, speelde agressief, met een open dekking en had optisch ook het betere van het spel.

In de tweede helft presteerde de ploeg van Christoph Jauernik – al zeker van de finale - wat ondermaats. In de beginfase kregen de bezoekers verrassend veel kansen maar die werden niet allemaal verzilverd. Dat deed LIONS aan de andere kant beduidend beter.

Na de pauze zakt de thuisploeg terug: in een kwartier tijd werd het Volendamse doelnet slecht tweemaal geraakt! Volendam hield hoop, kwam via Marnix Roos en Jordy Baijens via 23-18 op 23-19 en dat noopt de LIONS-coach tot een time out. Uiteindelijk bleef de teller, met dank aan doelman Luuk Hoiting, op 29-23 staan.

Aalsmeer

Aalsmeer speelde een uitduel tegen Quintus. De ploeg doet echter buiten mededinging mee aan de hoogste competitie in het mannenhandbal. De regerend kampioen won in Kwintsheul met 28-31.

Quintus was vrijwel de hele eerste helft op achtervolgen aangewezen, al bleef de marge steeds klein: na tien minuten 6-8, tien minuten later 11-3 en bij rust 18-20. De Westlanders kwamen na de thee echter sterk terug en kwamen na ruim zes minuten op gelijke hoogte. Daarna bleef het lang spannend. Twee minuten voor tijd pakten de gasten uit Noord-Holland echter een marge van twee punten en gaven die niet meer uit handen. Voor Quintus betekende dit alweer de zesde nederlaag in de HandbalNL League. De Heulenaren wonnen tot nu toe één keer, thuis tegen Volendam.

Houten nieuwe koploper

In de eredivisie greep Houten de koppositie na een 33-25 zege op de Opleidingsploeg van Volendam. Beide ploegen wisselen na vier duels in de stand van plaats. De ploeg van Freek Gielen haalde zes uit vier, evenveel als Aalsmeer 2.

In The Dome bedroeg de ruststand 17-12 voor de thuisploeg. De eerste lijn spelers van de Houtenaren hadden met snelle acties een belangrijk aandeel in die voorsprong. In de tweede helft gaf Handbal Houten die marge niet meer uit handen. Volgende week wacht het bezoek aan Havas, de nummer vier in een competitie met zes ploegen.

De uitslagen:

HandbalNL League:

LIONS - Volendam 29-23; Bevo - Hurry Up 41-29; Quintus - Aalsmeer 28-31 (b.c.)

Regiocompetitie mannen:

Hellas - WHC/Hercules 22-22 / Houten - Volendam 2 33-25; Aalsmeer 2 - Havas 30-29

Regiocompetitie vrouwen:

Kwiek - Volendam 28-25; SEW - Handbal Venlo 24-25; Vlug en Lenig - VZV 22-30; Quintus - VOC 30-29