Nieuws

Bevo in slotfase naast Volendam, winst Quintus en Venlo

Bevo in slotfase naast Volendam, winst Quintus en Venlo

Van de Redactie – In de HandbalNL-League kwamen Volendam en Bevo in het vissersdorp tot een 26-26 eindstand. Voor de Noord-Limburgse ploeg het eerste punt na twee duels. Volendam verloor in ronde een bij Hurry-Up en koesterde de winst bij LIONS. Met 3 uit 3 komt de ploeg van coach Hans van Dijk naast Aalsmeer dat 3 punten pakte uit 2 duels.

Bij rust hingen de bordjes op 17-12. Lang leek het erop dat Volendam de volle buit zou pakken: een tussenstand van 23-18 gaf daar alle aanleiding toe. Stap voor stap kwamen de gasten dichterbij om uiteindelijk enkele tellen voor affluiten op 26-26 te komen. Jordy Baijens scoorde negen keer voor Volendam, ploegmaat Jort Neuteboom kwam tot vijf streepjes.

Ook Volendam ontkomt niet aan de corona-perikelen: een van de spelers testte afgelopen dagen positief waardoor een deel van de ploeg in thuisquarantaine verblijft. Hurry-Up en Aalsmeer speelden niet, bij de ploeg uit Zwartemeer ook positieve coronatests. Het duel is verplaatst naar 13 oktober.

Bij de vrouwen in de eredivisie de gangbare uitslagen. Quintus rolde, na een stroeve eerste helft, in eigen huis het tot dan verrassend goed presterende V&L op: 32-20. HandbaL Venlo, op de openingsdag verrast door Geleen, tikte Borhave in Venlo weg: 36-26. Aan kop één punt verschil tussen Kwintsheul en Venlo na drie duels. Zes ploegen kwamen twee keer binnen de lijnen, de overige zes al drie keer.

Twee van de drie debutanten kwamen in Beek in actie: BFC en Fortissimo deelden, na een redelijk aantrekkelijk duel, de punten: 21-21. Beide ploegen zijn na drie duels verlost van die hatelijke nul achter hun naam. 27-27 werd het uiteindelijk bij Volendam tegen SEW. VOC tegen Kwiek werd uitgesteld vanwege een positieve test bij de Amsterdamse ploeg. Ook VZV tegen DSVD kende geen beginworp. DSVD, twee nederlagen, is de rode lantaarndrager.

In de eredivisie bij de mannen gingen vier van de zeven duels op zaterdag vanwege positieve coronatests bij diverse teams niet door: BFC – Houten, Feyenoord – Tachos, E&O – Havass en Quintus – Volendam 2. Vanmiddag volgt nog Aalsmeer 2 tegen Bevo 2.

Arnhem krijgt de boel nog niet op de rails. Ditmaal leverde het bezoek aan LIONS 2 de derde nederlaag op in een seizoen dat met hoog gespannen verwachtingen werd ingezet: 32-23.  

Voor de tweede week op rij heeft een positieve coronatest ervoor gezorgd dat de handballers van Houten niet in actie kwamen. Een speler van Houten testte positief waardoor het duel met BFC geen doorgang kon vinden. Uit voorzorg laste de club daarom ook enkele trainingen van andere teams af. Afgelopen weekend kwam Houten ook niet in actie. Toen bleek dat een speler van tegenstander E&O besmet was geraakt met het coronavirus

Vreugde bij nieuwkomer GHV: het eerste punt in de historie van de club op eredivisie is een feit. Tegen kampioenskandidaat Hellas pakten de Brabanders in Den Haag een welverdiend punt: 28-28.

Vier ploegen sluiten met 0 punten de rij: Houten (pas 1 duel), Havas (2), Bevo 2 (2) en Arnhem (3).  Hellas leidt met 5 uit 3, Tachos, BFC en Volendam 2 scoorden 4 uit 2 maar kwamen dit weekeinde dus niet in actie. Fusieclub Dynamico pakte de tweede winstpartij, ditmaal tegen WHC/Hercules: 30-26.

Duitsland

In de Duitse competitie vestigde Maxime Struijs de aandacht op zich door twaalf keer te scoren in het thuisduel tegenVfL Oldenburg. Momenteel bezet ze na vier duels de tweede plek op de topscorerslijst, met 27 doelpunten (16 veld / 11 strafworpen). Het dozijn treffers baatte niet, want de ploeg van Marloes Hoitzing - scoorde niet - pakte de volle buit: 30-31.

Een trapje lager scoorde Bo Dekker zes keer voor Berlin in het uitduel tegen Rödertal: 26-29. Ploeggenote Lynn Molenaar drukte de bal tweemaal tegen de netten. Treffers van Iva van der Linden (2) en Mariël Beugels (1) waren voor Kirchhof niet voldoende om de 20-28 nederlaag tegen Lintfort af te wenden.

Speler Volendam positief getest op Corona
Bron: HV Volendam - Vanavond, tijdens de wedstijd van Heren 1 tegen Bevo Hc, is helaas bekend geworden dat één van de spelers uit onze hoofdmacht positief is getest op het corona virus. De uitslag kwam hem thuis te ore terwijl zijn teamgenoten al bezig waren met de wedstrijd tegen BEVO. Hij informeerde de vereniging via telefoon. De speler heeft sinds afgelopen weekend geen contact gehad met de vereniging en heeft dan ook al een week niet getraind of contact gehad met zijn teamgenoten.
De GGD heeft aangegeven dat alleen de speler in thuis quarantaine moet. Het is al bekend dat er géén verband is tussen de speler van Heren 2 en de speler van Heren 1.
De spelersgroepen van BEVO, Volendam, de scheidsrechters en tijdwaarneming zijn direct na afloop van de wedstrijd allemaal geïnformeerd conform de GGD-richtlijnen.
Onze hoofdmacht heeft tóch het advies gekregen van het bestuur om afstand te houden van de vereniging. Om deze reden zijn alle trainingen van eerste herenploeg opgeschort tot donderdag 8 oktober 2020.

Samengevat is het volgende afgesproken:
  1. Heren 1 zal tot donderdag 8 oktober niet trainen of fysiek bijeenkomen.
  2. De geïnformeerde leden mogen tot die tijd niet op de vereniging komen.
  3. De geïnformeerde leden mogen in eigen omgeving trainen in overeenstemming met de richtlijnen van de GGD. 
  4. De overige betrokkenen rondom Heren 1 worden geadviseerd extra alert te zijn en afstand te houden van elkaar.
  5. Bij kleine klachten/veranderingen moeten alle geïnformeerde leden direct contact opnemen met de GGD en daarna de corona-coördinator van de vereniging informeren. 
  6. KRAS/Volendam blijft in nauw contact met de GGD, NHV, overige HV KRAS/Volendam betrokkenen en natuurlijk de tegenstanders gedurende de gestelde periode.

Jordy Baijens, negenpunter tegen Bevo Hc

foto archief HSP / foto Reza

Deel dit bericht