Nieuws

Bevo Hc verwelkomt Sven Hemmes als trainer/coach tweede herenploeg

Door Bevo - De leiding van BENE-League en Eredivisieclub Herpertz Bevo Hc kan met trots mededelen dat oud-Hurry Up keeper Sven Hemmes zich voor het komende seizoen aan Bevo Hc heeft verbonden als trainer/coach van het talententeam Heren 2. Hij neemt daarmee het stokje over van Nick Lahaije, die het afgelopen seizoen veel voor de ploeg heeft betekend.

Hemmes stond dit afgelopen (bijzondere) seizoen nog met enige regelmaat in het doel bij BENE-League club Hurry Up, maar heeft daar enkele maanden geleden te kennen gegeven te willen stoppen met zijn actieve handbalcarrière.

Loopbaan

De staat van dienst van Hemmes is, zeker gezien zijn 32-jarige leeftijd, imposant. Als speler was hij o.a. verbonden aan Quintus, Tachos en de laatste jaren Hurry Up. Daarnaast is Sven een bekend gezicht bij o.a. Handbalschool Brabant als trainer en technisch coördinator. Ook de laatste jaren bij Hurry Up speelde Hemmes een belangrijke rol in de jeugdopleiding, echter door zijn eigen positie als keeper in de BENE-League, was dit moeilijk te combineren met een functie als trainer op topniveau in de Nederlandse competitie.

Die mogelijkheid ontstaat nu. Hemmes: “Het lijkt me geweldig om mijn ervaring als speler én opleider in te brengen in de begeleiding van dit getalenteerde team. Door te stoppen als speler, creëer ik tijd en ruimte om mijn kennis en kunde als trainer op prestatieniveau in de praktijk te brengen. Ik verheug me dan ook erg op mijn komst naar Bevo Hc.”

Hemmes gaat vanaf begin augustus aan de slag bij de club uit Panningen die blij is met de komst van Sven en verwacht hiermee de samenwerking met de hoofdmacht en de doorstroom van talenten uit de tweede ploeg naar de ploeg in de BENE-League van coach Jo Smeets nog verder te kunnen verbeteren.

cover Doelman Sven Hemmes verruilt zijn positie onder de lat voor een trainersfuntie bij Bevo

foto archief HSP / foto Reza

Deel dit bericht