Nieuws

BFC mist nog een stoot ervaring

BFC mist nog een stoot ervaring

Door Frits Feuler – BFC-coach Karin Logister was erg reëel na afloop van het met 21-29 verloren duel tegen Volendam. “We zijn in de eerste helft in de dekking te lief begonnen. Volendam profiteerde bijna optimaal.”

Het debuut in de eredivisie voor de Beekse formatie na tien jaar afwezigheid eindigde zodoende een beetje in mineur. Realistisch was Logister ook. “Vooraf waren de kopjes bij de meiden strak, er was dat beetje extra spanning. Alles nieuw voor iedereen. We hebben leuke en minder leuke dingen laten zien. In de tweede helft hebben we in elk geval niet de hoofden omlaag gedaan, we zijn blijven knokken en dat was niet verkeerd.”

Volendam, met toch wel wat geroutineerdere speelsters al op dit hoogste niveau, had die marge van acht treffers bij rust (8-16) met snel spel en prima afwerken in de aanval op het bord gezet. “Ja, we waren defensief niet echt sterk genoeg. Nu is het vasthouden tot het fluitsignaal, zoiets hadden we vorig seizoen niet altijd nodig om de tegenpartij van ons af te houden.”

Rendement

Inderdaad konden de afstandsschutters bij de gasten vrijwel ongehinderd het Beekse doel opzoeken. Maar ook het weinige rendement dat BFC puurde uit zes overtalsituaties moet een leermoment voor de toekomst zijn. “Aanvallend hadden we ons voorgenomen om links tussen een en twee de ruimte te zoeken en de hoekaanvallers meer te lanceren. Dat deden we te weinig, we kwamen te vaak met de eindactie in het centrum terecht. Gelukkig had Manon Nicolaes nog een productieve bui en prikte er tien binnen,” analyseerde Logister terecht. “Je merkt dan de ploeg terug valt op automatismen die we van vorig jaar gewend zijn. Het is op dit moment moeilijk om daaruit te blijven, maar ik begrijp het wel.”

Veel ploegen roerden zich stevig op de transfermarkt, bij BFC bleef de aanloop beperkt tot keepster Sanne Hekking die overkwam van HandbaL Venlo. “En voeg daarbij dat we tot november niet kunnen rekenen op de ervaring van Eefje Huijsmans, zij is aan haar rechter schouder geopereerd, traint wel mee maar dan zonder contactsituaties. We krijgen nog genoeg mogelijkheden om punten te pakken,” kijkt de gedreven BFC-trainster uit naar het volgende duel tegen de kampioen van vorig seizoen, Kwiek.

cover Manon Nicolaes namens BFC in actie tegen E&O in de eerste divisie

foto archief HSP / Ronald Jans

 

Deel dit bericht