Nieuws

Blessure Heidi Løke minder erg dan gevreesd

Blessure Heidi Løke minder erg dan gevreesd

WK-deelname niet in gevaar

Van de Redactie - Positief nieuws van de Noorse international Heidi Løke. Zoals gemeld door de Norwegian Handball Association, is de meniscusblessure van de spelverdeelster  minder ernstig dan aanvankelijk werd gevreesd.

"Na het letsel bij de Intersportcup, werden MRI-scans gemaakt van Heidi's knie, waar we een blessure zagen zoals beschreven in het oorspronkelijke bericht. Dus werd de onfortuinlijke handbalsters doorverwezen voor een operatie bij een van de orthopedisch chirurgen," zegt teamarts Anne Froholdt begin deze week in een verklaring "Ondertussen is haar knie veel verbeterd en de orthopedist heeft een discrepantie gevonden tussen onze MRI-bevindingen en de pijn van Heidi in haar knie. Opgelopen tijdens de Intersport Cup."

Een operatie was nu niet meer nodig, Løke was alweer in training bij Vipers Kristiansand en heeft ook medische tests positief voltooid. "Met andere woorden, iets dat we op de foto's zagen, bleek irrelevant te zijn, en wat we in het oorspronkelijke onderzoek zagen was afkomstig van een oude blessure of iets anders", aldus Froholdt en bondscoach Thorir Hergeirsson. "Slecht nieuws werd toch nog goed nieuws, dus moeten we er van genieten,” aldus het tweetal.

Afgelopen weekeinde kwam Løke namens Kristiansand ook al in actie in de eerste speelronde, thuis tegen de ploeg van Danick Snelder, FTC Rail Cargo Ferencvaros. Met acht doelpunten kroonde de bijna 37-jarige sterspeelster zich in het met 31-22 gewonnen duel tot topscoorster.

cover Heidi Løke

foto archief HSP

Deel dit bericht