Nieuws

Bobby Schagen verlengt bij Lemgo, Jill Kooij langer bij Neckarsulmer

Bobby Schagen verlengt bij Lemgo, Jill Kooij langer bij Neckarsulmer

Van de Redactie – Oranje-international Bobby Schagen verlengt zijn aflopende contract bij TBV Lemgo-Lippe met één seizoen, tot 30-6-2022. Dat meldt handbalplatform Handball-world.com

 

Bobby Schagen, langer in Lemgo, foto club

De Nederlandse rechter flankspeler kwam in de zomer van 2019 over van Bundesligaploeg TVB Stuttgart. Afgelopen seizoen bereikte Lemgo de FINAL4 in het bekertoernooi maar dat evenement ging vanwege de corona-uitbraak niet door. “Ik hoefde niet lang na te denken of ik in Lemgo wilde blijven,” aldus de Amsterdammer in het persbericht van de club. “Het bevalt me hier uitstekend, maakt niet uit op welke manier, met de ploeg, de trainer of alles en iedereen rond de club. Voor mij is het hele pakket in orde, dus heb ik mijn contract netjes verlengd.”

Druk

“Bobby bezit veel ervaring, is snel, kan met druk omgaan vanaf de flank of vanaf de streep. Hij heeft ook al meermaals aangetoond dat hij vanaf de opbouwpositie spelen kan als de situatie daar om vraagt. Vanaf die positie kan hij dan weer met schitterende passes rechter flankspeler Lukas Zerbe aanspelen voor een succesvolle afronding van de aanval,” licht Lemgo-directeur Jörg Zereike de verlengde samenwerking toe.

Ook trainer Florian Kehrmann kent niets anders dan lof voor de speler die voor zijn Duits avontuur bij Dormagen en Nordhorn-Lingen voor Volendam en Aristos speelde. “Over zijn kwaliteiten hoeven we niet veel meer te vertellen,” aldus Kehrmann. “Wat hij allemaal kan, laat hij al jaren bij de clubs en de nationale ploeg zien. Bovendien past hij qua karakter en humor heel goed in onze ploeg. We hebben meerder benadrukt hoe belangrijk deze aspecten voor onze groep zijn.” Bij Lemgo spelen verder onze landgenoten Dani Baijens en Mark van den Beucken. Niko Blaauw is actief in de opleidingsploeg.

Jill Kooij twee seizoenen langer in Neckarsulmer

Ook Jill Kooij verlengt al in een vroeg stadium haar verbintenis met het Zuid-Duitse Neckarsulmer Sport Union. De Nederlandse cirkelspeelster verruilde in 2019 Dlafsen voor NSU en heeft in het eerste jaar een prima ontwikkeling doorgemaakt. Dat meldt de club op haar website.

De 24-jarige Amsterdamse voelt zich thuis bij de club en dat heeft haar doen besluiten voor twee jaar bij te tekenen. “Dit seizoen, onder de nieuwe trainster Tanja Logvin, gaat haar ontwikkeling nog altijd door,” aldus Kai Stettner.

In de ploeg is Kooij een bijtertje, ze is vrolijke van aard en ligt goed in de groep. In de huidige competitie is ze, achter landgenote Nathalie Hendrikse, de beste schutter voor wat betreft velddoelpunten. “Ze heeft de juiste instelling, grote ambities, dat kan haar tot een internationale topspeelster op die positie maken,” steekt de nieuwe coach van NSU de loftrompet.

“Ik voel me hier op mijn gemak, heb veel plezier met de ploeg. Ik denk dat wij als ploeg met een professionele begeleiding veel kunnen bereiken. Bovendien hebben we met Tanja Logvin een trainster die veel van ons verlangt maar ons ook op die manier steeds weer uitdaagt,” aldus de Nederlandse. Naast Kooij en Hendrikse speelt ook Lynn Knippenborg bij de Bundesligaformatie die momenteel plek 7 bezet met 5 uit 5.

cover Bobby Schagen, met Oranje tegen Duitsland op EK 2020

foto archief HSP / foto Reza

Deel dit bericht