Nieuws

Bocholt en Volendam beginnen ook aan BENE-League

Bocholt en Volendam beginnen ook aan BENE-League

Door Volendam / Bocholt - Voor KRAS/Volendam begint het nieuwe seizoen in de BENE-League vandaag met een uitwedstrijd tegen Achilles Bocholt. De ploeg van trainer Hans van Dijk speelt om 20:30 uur in sporthal De Damburg tegen de titelhouder van de grensoverschrijdende competitie. Beide ploegen krijgen door de Europese campagnes een druk programma voorgeschoteld zo aan het begin van het nieuwe seizoen.

Bocholt won afgelopen zaterdag in de eigen Damburg van het Oostenrijkse Westwien. Vandaag mogen de heren van coach Bart Lenders al terug aan de bak in eigen huis tegen Volendam dat afgelopen weekend in de eerste ronde van de EHF-CUP speelde maar zijn meerdere moest erkennen in het Kroatische Porec (29-23).

Europees

Volendam won afgelopen seizoen nog de beker in Nederland. De landstitel moesten zij echter aan Aalsmeer laten. Onze oude bekende, Leon Van Schie, komt Bocholt niet meer tegen bij de oranjehemden. Hij heeft namelijk een punt gezet achter zijn actieve sportieve carrière. Versterking kwam er ook in het tussenseizoen.  Dat ook zij klaar zijn voor het nieuwe seizoen zagen we in de Supercup, waarin ze slechts met één doelpunt verloren van Aalsmeer.

Volendam moest zondag pas laat aan de bak in het Kroatische Porec. Hebben zij voldoende rust kunnen nemen? Zijn onze jongens goed gerecupereerd? Voor Jordi Cremers zal deze wedstrijd tegen Volendam nog wel te vroeg komen. Hij ondervindt nog steeds hinder van de blessure die hij opliep in het oefenduel tegen Kielce. Evert Kooijman daarentegen lijkt weer 100% inzetbaar.

In de voorbereiding werkte Volendam een serie oefenduels af tegen Handbal Tongeren en Sasja HC. Tijdens een buitenlandse trainingsstage werden er vier wedstrijden afgewerkt tegen buitenlandse teams. Hier werd onder meer de opleidingsploeg van FC Porto met ruime cijfers geklopt. In de eigen sporthal oefende de ploeg daarnaast ook tegen Europese topclub PGE VIVE Kielce.

Supercup

Volendam kreeg onlangs de kans om het seizoen te beginnen met een eerste prijs. In de strijd om de Supercup trok landskampioen Green Park Aalsmeer echter nipt aan het langste eind: 28-27. Afgelopen weekend kende de ploeg een off-day in de EHF Cup. Op bezoek bij RK Poreč werd het 29-23 voor de Kroaten. Komende zaterdag wacht de return in Volendam.

Eerdere ontmoetingen

Volendam en Achilles Bocholt hebben elkaar al meermaals ontmoet in de BENE-League. Het afgelopen seizoen eindigde de thuiswedstrijd in sporthal Opperdam in een 25-25 gelijkspel. In België werd er met één punt verschil verloren: 31-30.

Transfer

De gelederen van Achilles Bocholt kent dit seizoen twee wijzigingen. Linkeropbouwer Quinten Colman maakte de overstap van Herpertz Bevo Hc naar de Belgen. Bartosz Kedziora liet Bocholt achter zich. Hij maakte een transfer naar HC Visé BM.

All-Star Team

De Belgen waren afgelopen seizoen hofleverancier van het All-Star Team van de BENE-League. Zo werden Damian Kedziora en Serge Spooren opgenomen in het sterrenteam. Laatstgenoemde was liefst 135 keer trefzeker. Kedziora speelt door zijn transfer dit seizoen niet meer in de kleuren van Bocholt.

Live

De kaarten voor de wedstrijd zijn te verkrijgen bij de kassa van sporthal De Damburg. Niet aanwezig bij de wedstrijd? De verrichtingen van KRAS/Volendam zijn ook te volgen via een livestream.

Uitslagen eerste wedstrijddag BENE-League

Zaterdag:

Handbal Tongeren - HC AtomiX 38-24

JD Techniek/Hurry-Up - Sporting NeLo  30-23

Green Park Aalsmeer - Handbal Houten 24-28

Herpertz Bevo Hc - OCI-LIONS 26-35

Programma woensdag:

Hubo Initia Hasselt - HC Visé BM 

https://www.handbalnl.tv/videos/hubo-initia-hasselt-vs-hc-vise-bm

Achilles Bocholt - KRAS/Volendam

https://www.handbalnl.tv/videos/achilles-bocholt-vs-kras-volendam

Deel dit bericht