BOCHOLT MET TWEEDE THUISWINST IN VIJF DAGEN

Door Bocholt / Jörgen Janssenswillen - Bocholt kreeg zaterdagavond bezoek van Bevo. Het was de laatste wedstrijd van de heenronde en bovendien de tweede keer op vijf dagen dat Bocholt in eigen huis mocht opdraven. Het werd uiteindelijk een 34-31 zege. De tweede binnen vijf dagen: eerder moest Hurry-Up midweeks de punten in De Damburg laten.

Nu dinsdag krijgt de reeks een vervolg tegen de buren uit Pelt voor de beker van België. Halen we een drie op rij en krijgt De Damburg weer de naam van oninneembare vesting?

Terug naar zaterdagavond. Bocholt nam meteen het heft in eigen handen en greep Bevo bij de keel. Hoewel de mannen in het blauw de betere ploeg waren, resulteerde dat niet meteen in een overwicht. Voor het eerste kloofje was het wachten tot de 12e minuut, toen Thomas Driesen voor de 8-5 tekende.

Systematisch begon er meer afval in het spel te kruipen. Bocholt kon de kloof verder uitbouwen tot 17-13 aan de rust. Al moet gezegd dat het dat vooral deed door de vele missers van Bevo integraal om te zetten.

SPANNEND

De tweede helft was niet meteen beter. Na een tiental minuten in de tweede helft stond er een 23-22 tussenstand op het bord en was de spanning in De Damburg te snijden. Met een wedstrijd meer gespeeld aan de leiding staan, zegt eigenlijk niets. Deze wedstrijd moest gewoon gewonnen worden. In de tribunes werd met een half oog gekeken wat de concurrentie aan het doen was. Uiteindelijk kon Bocholt deze wedstrijd ook winnend afsluiten, al bleef er met een 34-31 eindstand niet veel marge. Maar goed, ook deze wedstrijden moet je kunnen winnen, wil je aanspraak kunnen maken op de prijzen.

En dat deden onze mannen! Volgende week dinsdag spelen we voor een plekje in de volgende ronde van de beker tegen Sporting Pelt: de derby van het noorden!

Sezoens Bocholt: Leroy, Gijbels, Tielen (1), Winters (4), Spooren (7), Lamers (1), Driesen (2), Jerry (1), Roelants, Claessens, D’Hanis (5), Strauven (4), De Beule (5), Kliajic (3/2), Doms (1).
Bevo: Styweg (3/1), Van de Heuvel (1), Santing (9), Van Zundert (6), Gillé (5), Jordens (3), Van Driel (1), Polman (3).

cover Wout Winters namens Bocholt aan de bal, Joris Gillé probeert te blokken, Niek Jordens kijkt toe