BOCHOLT VOORBIJ HUBO IN EERSTE FINALEDUEL

Door Achilles Bocholt / Jan Evens - Dat was nummer zes. Sezoens Achilles Bocholt zakte zaterdagavond af naar de provinciehoofdstad voor het zoveelste onderonsje met HUBO Handbal. De Alverberg was het toneel voor de eerste finalewedstrijd van de play-offs. Nooit eenvoudig, maar Achilles Bocholt kende haar opdracht: winnen in Hasselt om het volgende week in eigen huis helemaal af te maken.

De eerste minuten van de wedstrijd werden gedomineerd door een uitermate sterk Bocholts blok en Wout Winters die duidelijk op de afspraak was. 1-5 na zes minuten, vier keer getekend door Wout. Het eerste kloofje was een feit. Daarna sloop er wat afval in het spel. De mannen van HUBO kwamen terug in het spel, uiteraard geholpen door een sterk keepende Arthur Vanhove. Dat resulteerde in gelijke bordjes na 23 minuten: 11-11.

Bocholt-doelman Clem Leroy: stijlvol, foto Bocholt

Bocholt slaagde er nadien nog in om de kloof uit te breiden naar 11-13, na knallers van Claessens en Valkenborgh. Hoog tijd voor coach Portengen om de mannen een eerste keer tot de orde te roepen. Dat mocht niet baten. Bocholt ging na een gelijk opgaande eerste helft de rust in met een 13-16 tussenstand.

IMPULSIEF

Waar de eerste helft startte met een Bocholter overwicht, ging de bezoekende ploeg ook bij de start van de tweede helft impulsief van start. Dat resulteerde helaas niet in het uitdiepen van de voorsprong: 15-19 na 5 minuten. De wedstrijd werd bitsiger, met enkele strafworpen tot gevolg. Maar het scorend vermogen verdween langzaam uit het spel. De thuisploeg kwam ook in de tweede helft terug in het spel en klopte nog tot twee punten verschil aan: 20-22 na twaalf minuten.

Helaas ging nadien de frustratie opspelen. De scheidsrechters lieten zich steeds nadrukkelijker gelden in een wedstrijd waarin je voelde dat de druk begon te stijgen. Daarnaast was het voor HUBO Handbal een avond waarin de zoveelste remonte toch maar niet genoeg bleek te zijn en ook aan Bocholter zijde zorgden enkele tijdstraffen voor de nodige frustratie. In de momenten dat we nog aan handbal toekwamen kon Bocholt de kloof nog uitdiepen tot vijf punten: 26-31 werd de al bij al verdiende eindstand.

Winnen in Hasselt is nooit eenvoudig, dat heeft het afgelopen seizoen ons wel geleerd. Onze jongens startten goed in beide helften, maar lieten de thuisploeg toch telkens weer terugkomen. Onder impuls van een sterk spelende Wout Winters en Jeroen De Beule halen we toch onze eerste slag thuis in deze finalewedstrijd die absoluut geen schoonheidsprijs verdiende. Volgende zaterdag wordt er veel publiek in de eigen Damburg verwacht om de titelstrijd af te werken en die historische treble ook dit jaar naar Bocholt te halen.

HUBO Handbal: Di Giacomi (3), Heeren (4), Carvalhais (6), Devisch (1), Rodado (1), Bertels (2/1), Schellingen (1), Vanhove, Marchal (3), Glesner F. , Gevers, Merken, Glesner C (5), Baart, Boiten, Siraut

Sezoens Bocholt: Leroy, Gijbels, Tielen, Winters (7), Jaeken, Spooren (6), Valkenborgh (2), Lamers, Driesen (3), Roelants, Ceyssens J, Claessens (6), D’Hanis (3/1), Strauven, De Beule (4), Doms

cover Tim Claessens: half dozijn treffers