Nieuws

Boeters verlaat Berlijn, Prak, Zengerink en Kolken stoppen bij VZV

Boeters verlaat Berlijn, Prak, Zengerink en Kolken stoppen bij VZV

Van de Redactie – Fem Boeters gaat niet verder bij Spreefüxxe Berlin. Na vier maanden verlaat de ex-speelster van Quintus de ploeg uit de Duitse hoofdstad. De 19-jarige kwam in februari tussentijds over, integreerde snel in de ploeg die onderbezet was en vocht voor promotie naar de Bundesliga maar die promotie op een haar na miste.

Boeters maakte zowel in de defensie alsook in aanvallend opzicht een prima indruk. Naast Boeters verlaten nog vier speelsters de Berlijnse ploeg. Bo Dekker, Lisan Kruijswijk en Lynn  Molenaar (terug na een langdurige blessure) krijgen komend seizoen gezelschap van Iva van der Linden (SG 09 Kirchhof), Djazzmin Trabelsi en Lisa Vlug, beiden VZV.

Bij VZV zijn Lotte Prak, Romy Zengerink en Lisanne Kolken komend seizoen niet meer bij de wedstrijselectie. Afgelopen weekeinde speelde VZV tegen VOC om plek drie in de alternatieve competitie en won met 28-24. Quintus en Venlo gingen de ploeg uit ’t Veld voor.

Lotte Prak – “Ik ben te fanatiek om af te bouwen” tekent het Noordhollands Dagblad uit haar mond op - wil meer vrije tijd zonder handbal, Romy Zengerink stopt en Kolken gaat verder in een lager team. De nu 28-jarige spelverdeelster kwam tussen 2013 en 2015 uit voor het Duitse Koblenz/Weibern en Thüringer. Vervolgens werd VZV voor vijf seizoenen haar nieuwe ploeg.

cover Fem Boeters stopt na vier maanden bij Spreefüxxe Berlin

foto archief HSP

Deel dit bericht