Nieuws

Bondscoach Edwin Janssen stopt per direct bij Oranje Dames U17/18

Bondscoach Edwin Janssen heeft besloten om te stoppen als coach van de dames U17/U18 selectie waarmee hij afgelopen zomer op de EYOF en het EK U17 actief was. Na een laatste en zeer leerzame plaats bij het EYOF kwam er een sterk EK waar Janssen met een tiende plaats voor zijn ploeg zich direct heeft weten te plaatsen voor het WK van 2018 en het EK voor 2019.

Het NHV laat weten het jammer te vinden  dat Janssen dit besluit heeft genomen. We waarderen hem over zijn inzet, bevlogenheid en zijn visie die past bij de NHV-handbalvisie. Hij neemt afscheid na een jaar waarin hij enorm veel tijd en energie heeft gestoken in zijn rol als Bondscoach naar het team, de staf en de bijbehorende externe partijen zoals trainers van verenigingen.

“Na een zwaar maar mooi jaar heb ik met mijn staf en ploeg afgelopen maanden twee prachtige toernooien gespeeld.  We hebben veel meegemaakt met elkaar en nog veel meer geleerd. Als bondscoach ben ik van mening dat het spelen voor een nationale ploeg of, zoals in mijn functie,  het trainen van een nationale ploeg een baan is waar je meer er dan honderd procent voor moet gaan”,  aldus Janssen in zijn reactie op zijn genomen beslissing.

“Naast het trainen van het team gaat er veel tijd zitten in het voorbereidingen van toernooien en het onderhouden van contacten met trainers, clubs en ouders”, zo gaat de coach verder. “De afgelopen maanden ben ik tot de conclusie gekomen dat ik als vrijwilliger binnen het NHV meer bezig ben met de randzaken dan met de hoofdzaken. Dit heeft mij veel energie gekost dat ten koste ging van mijn werk, humeur en gezondheid. Na een aantal weken bedenktijd heb ik besloten dat ik per direct stop als bondscoach. Dit omdat ik merk dat ik het niet meer kan opbrengen om die honderd procent er voor te gaan  die ik van iedereen verwacht te geven. Teveel zaken zou ik dan gaan verwaarlozen. Ik ben dan ook van mening dat als ik  er niet voor de volle honderd procent voor kan gaan  je het dan ook niet moet doen”, zo besluit de toch wel emotionele trainer coach Edwin Janssen zijn verhaal over zijn genomen beslissing.

Deel dit bericht