Nieuws

BSAC dichtbij nieuwe stunt in bekertoernooi

Door BSAC - De handbalsters van BSAC verlaten het bekertoernooi met opgeheven hoofd. Eredivisionist SEW kwam in Maasbree met de schrik vrij (15-18) en gaat door naar de kwartfinale.

Met keepster Kelly Haenraets-Smits in een hoofdrol boden de Breetsen hun twee klassen hoger spelende opponent uit West-Friesland lange tijd goed partij. In de eerste helft hadden de gastvrouwen zelfs de overhand. BSAC leidde halfweg met 12-10 en deed zichzelf daarmee nog tekort.

Na rust liet SEW zien over een solide defensie te beschikken. Doordat ook aan Maasbreese zijde nauwelijks ruimte werd weggegeven, waren doelkansen schaars. Aanvallend kwam de tweede divisionist echter tekort. Door het gemis van enkele basisspeelsters waren bovendien de wisselmogelijkheden beperkt.

In de slotfase sloeg de vermoeidheid toe. De ploeg liep op haar tandvlees, maar gaf niet op. Gebrek aan scherpte in de afronding gaf uiteindelijk de doorslag. Met enkele snelle uitbraken trok SEW de wedstrijd naar zich toe.

Een tweede bekerstunt bleef daardoor uit. Het talrijk opgekomen publiek beloonde de cupfighter niettemin met een daverend applaus. De teleurstelling maakte na afloop gauw plaats voor tevredenheid over het vertoonde spel, dat perspectief biedt voor de inhaalwedstrijd tegen koploper VOC 2. Het tweede team van de landskampioen uit Amsterdam komt donderdag 20 februari om 20.30 uur naar Maasbree.

cover Team BSAC

foto archief HSP / Rob Creemers

Deel dit bericht